Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει προθεσμία για την ελληνική αξιολόγηση

gerunΑνοιχτό άφησε τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος ο επικεφαλής του Eurogroup
«Δεν υπάρχει προθεσμία για την ελληνική αξιολόγηση» κατέστησε σαφές ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ερωτηθείς σήμερα για την πορεία των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης – κουαρτέτου. Ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή θα ολοκληρωθεί σύντομα, επισημαίνοντας ότι αναπόφευκτα η Ελλάδα καλείται να εφαρμόσει μία σειρά δύσκολων μέτρων.
Εντωμεταξύ σε έκθεσή της η Royal Βank of Scotland διαμηνύει προς κάθε ενδιαφερόμενο:
Μην περιμένετε να υπάρξει αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πριν τον Ιούλιο, καθώς τότε και μόνο θα πεισθούν όλες οι πλευρές ότι πρέπει να κάνουν πίσω στη διαπραγματευτική τους στάση, όπως εκτιμά η τράπεζα.

Σε άλλη έκθεση, η Bank of America Merrill Lynch επισημαίνει ότι πιθανές αρνητικές εξελίξεις θα οδηγούσαν την Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές και όχι σε Grexit. Στελέχη του χρηματοπιστωτικού ομίλου πάντως εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξα σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας, η οποία θεωρούν ότι αργά ή γρήγορα θα κλείσει, καθώς και ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει, μεταφέροντας περαιτέρω τις σχετικές εντυπώσεις τους από πρόσφατο ταξίδι τους στην Αθήνα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα