Ντάισελμπλουμ:«Ώρα να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους»

ÓõíÝíôåõîç ôýðïõ ôïõ ðñïÝäñïõ ôïõ Eurogroup Ãåñïëõí ÍôÜéóåëìðëïõì óôéò ÂñõîÝëëåò, ôï ÓÜââáôï 27 Éïõíßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÅÕÑÙÐÁÚÊÇ ÅÍÙÓÇ)

O πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε ομιλία του σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης,επιβεβαίωσε το επόμενο «Eurogroup θα συνέλθει στις 24 Μαίου»,σημειώνοντας ότι «κανείς δεν επιθυμεί  να επιστρέψουμε σε κατάσταση κρίσης, (το οποίο) θα ζημιώσει την Ευρώπη και την Ελλάδα».

Παράλληλα,ο ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε καθαρά τη θέση του για το ελληνικό χρέος,λέγοντας ότι έχει έρθει η ώρα για να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα μέτρα που παίρνει η Ελλάδα είναι δύσκολα, αλλά αναγκαία, ενώ υπογράμμισε: «Το πιο λυπηρό πράγμα σχετικά με την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο».

Πρόσθεσε ότι «από το καλοκαίρι (του 2015), το Eurogroup έχει γίνει πολύ πιο παραγωγικό. Ήρθε η ώρα τώρα να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας», αλλά διευκρίνισε ότι «δεν θέλουμε να απαλλαχθούμε από το χρέος -δεν θα υπάρξει κούρεμα- αλλά θέλουμε να βρούμε τρόπους να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα. Το χρέος στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλο και η οικονομία τόσο ασταθής, που δημιουργεί τεράστιο θέμα».

Αναφορικά με τα νέα μέτρα, ο επικεφαλής του Eurogroup τα χαρακτήρισε «δύσκολα και σκληρά», υποστηρίζοντας την θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας: «Υποστηρίζω αυτό που κάνουμε στην Ελλάδα, είναι σκληρά μέτρα αλλά χρειάζεται να γίνουν» και πρόσθεσε.

«Οι πολίτες θα χρειαστεί να πληρώσουν φόρους – δεν θα είναι δημοφιλές, ιδιαίτερα σε κρίση, αλλά χρειάζεται να γίνει, για να οικοδομηθεί μια χώρα. Το πιό λυπηρό πράγμα σχετικά με την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο» σημειώσε.

 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα