Ντάισελμπλουμ:«Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν αλλάζουν μέσω των εκλογών»

dais

O επικεφαλής του Eurogroup, μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard αναφερόμενος στις εκλογές στην Ελλάδα,τόνισε πως δεν πρόκειται να λύσουν τα προβλήματα της χώρας, ενώ αναφερόμενος και στο ελληνικό χρέος διαμήνυσε πως δεν υφίσταται κανένα ενδεχόμενο κουρέματος του  δημόσιου χρέους, αν και υπογράμμισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους μέσω επιμήκυνσης των ευρωπαϊκών δανείων και μείωσης των επιτοκίων.

Την ώρα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει καταστήσει σαφές πως δεν προτίθεται να συμβάλει χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα στήριξης εάν το χρέος δεν ελαφρυνθεί επαρκώς, ο κ. Ντάισελμπλουμ ,τόνισε πως το κύριο αντικείμενο είναι πλέον το βάρος από την εξυπηρέτηση του χρέους, κι όχι η αναλογία του χρέους προς το ΑΕΠ.«Το ζήτημα τώρα είναι αν τα επιτόκια και οι αποπληρωμές είναι διαχειρίσιμα», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup, διευκρινίζοντας πως σε γενικές γραμμές ο στόχος είναι οι καθαρές χρηματοδοτικές ανάγκες να μην υπερβαίνουν το 15% του ΑΕΠ.

Παράλληλα,αναφερόμενος στις εκλογές στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι δεν θα λύσουν τα προβλήματα της χώρας, τόνισε πάντως ότι όποια κυβέρνησή κι αν προκύψει, θα πρέπει να εφαρμόσει τη συμφωνία.Για τις πιθανές επιπτώσεις των εκλογών στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι στο «χειρότερο σενάριο» θα υπάρξουν συνέπειες στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Τέλος,ο κ.Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε πως το τρίτο πρόγραμμα στηρίζεται σε μια ανάλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την Ελλάδα, «και τα προβλήματα δεν αλλάζουν μέσω των εκλογών».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα