Ντάισελμπλουμ:Σημαντική για Ελλάδα και Ευρωζώνη η συμμετοχή του ΔΝΤ

kjhiΜιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε ότι στο Eurogroup του Μαΐου «βάλαμε ένα πακέτο αποφάσεων στο τραπέζι», σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος.

«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με το χρέος. Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε βήματα, αν είναι απαραίτητο. Το ΔΝΤ θα επανέλθει στο τέλος του χρόνου, ζητώντας μας να γίνουμε πιο ακριβείς», συνέχισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Όπως μεταδίδει η naftemporiki.gr,σχολιάζοντας τη διάσταση απόψεων που παρατηρείται μεταξύ των δανειστών για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους και αναφερόμενος στο ΔΝΤ, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι «εκείνοι θέλουν να έχουν νούμερα για την ανακούφιση του χρέους ήδη από τώρα, κάτι που το καταλαβαίνω, διότι πρέπει να κάνουν υπολογισμούς για την βιωσιμότητα του χρέους. Το Eurogroup είναι της γνώμης ότι είναι πολύ νωρίς, μπορούμε να είμαστε πιο πλήρεις προς το τέλος του προγράμματος, στα μέσα του 2018. Αυτό αφορούν οι μεταξύ μας συνομιλίες».

Ερωτηθείς αν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) επεξεργάζεται σενάρια για την ανακούφιση του ελληνικού χρέους, ο επικεφαλής του Eurogroup είπε ότι «όλοι προετοιμαζόμαστε».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα