Ντάισελμπλουμ:Η δουλειά της ελληνικής πλευράς θα πρέπει να συνεχιστεί παράλληλα με τις πολιτικές εξελίξεις

αρχείο λήψης

O πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ προσερχόμενος στο κτήριο όπου θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο έδωσε σαφές μήνυμα  ότι η δουλειά της ελληνικής πλευράς θα πρέπει να συνεχιστεί παράλληλα με τις πολιτικές εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντέισελμπλουμ τόνισε  την ανάγκη να συνεχιστεί η προετοιμασία και από πλευράς των θεσμών προκειμένου να μπορέσουν να ετοιμάσουν την έκθεσή τους και τους στόχους των επόμενων δύο – τριών μηνών.

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να αμφισβητηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Αθήνα, όποιο κι αν είναι αυτό.

«Δεν γνωρίζω ποιο κόμμα θα κερδίσει, ποιος συνασπισμός θα σχηματιστεί. Έχω την εντύπωση, κοιτώντας τις δημοσκοπήσεις, ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια πολύ ξεκάθαρη πλειοψηφία, μια τεράστια πλειοψηφία στην Ελλάδα (που υποστηρίζει) τα κόμματα που υποστήριξαν το διάβημα» για ένα πρόγραμμα βοήθειας με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Μοσκοβισί προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο.

Όπως σημείωναν προ ημερών κορυφαίοι αξιωματούχοι της Κομισιόν η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, με στόχο να προλειανθεί ο δρόμος για την έναρξη των συζητήσεων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση οι υπουργοί θα ενημερωθούν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την έναρξη ισχύος του νέου προγράμματος μέσω του ESM για την Ελλάδα

Το πρόγραμμα οριστικοποιήθηκε και εγκρίθηκε από τον ESM στις 19 Αυγούστου μετά τη σχετική απόφαση του Eurogroup της 14ης Αυγούστου και την έγκριση του προγράμματος από σειρά κοινοβουλίων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα