Ντάισελμπλουμ:Έως τις 19 Αυγούστου, όλα τα εθνικά κοινοβούλια θα πρέπει να εγκρίνουν τη συμφωνία

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία για τηνΕλλάδα, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Eurogroup και πρόσθεσε: «Καλωσορίζουμε τη συμφωνία μεταξύ των Θεσμών και της Ελλάδας, η οποία κατά την άποψη μου ευθυγραμμίζεται με την Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου».

«Σε ότι αφορά τις ελληνικές αρχές έχουν καταδείξει μία ισχυρή προσήλωση τις τελευταίες εβδομάδες σε ότι αφορά την εξομάλυνση των μεθόδων εργασίας με τους Θεσμούς. Έτσι λοιπόν υπάρχει μία καλή και γόνιμη διαδικασία, ενώ είδαμε και πολλά σημαντικά νομοθετήματα τις τελευταίες εβδομάδες, ακόμα και τις προηγούμενες ημέρες και αυτά έχουν βοηθήσει στην διαδικασία ανοικοδόμησης της εμπιστοσύνης», επισήμανε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Eurogroup καλωσόρισε «το φιλόδοξο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων» και συμπλήρωσε ότι στόχος είναι η  επιστροφή στην ανάπτυξη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Σχετικά με τις τράπεζες, επισήμανε ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, μετά της ολοκλήρωσης των stress tests, ενώ αναφερόμενος στη συμμετοχή του ΔΝΤ, ο κ. Ντέισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί εφόσον διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους και υλοποιηθούν οι πρώτες αυστηρές μεταρρυθμίσεις.

«Έως τις 19 Αυγούστου, όλα τα εθνικά κοινοβούλια θα πρέπει να εγκρίνουν τη συμφωνία» κατέληξε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα