Νεκρός ο Τζιχάντι Τζον της ISIS μετά απο αεροπορική επίθεση

Αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου εμφανίστηκε σχεδόν βέβαιος ότι ο δήμιος της ISIS είναι νεκρός μετά από στοχευμένη αεροπορική επιδρομή στη Ράκα της Συρίας.zita-1000000-dolaria-gia-to-akefalo-ptwma-tou-folei.w_hr

Αμερικανικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν τη νύχτα επιδρομή στη Συρία κατά του Τζιχάντι Τζον του Δήμιου της ISIS που εμφανίζεται στα βίντεο με τις εκτελέσεις των ομήρων της οργάνωσης.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου,  Πίτερ Κουκ, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν ο Μοχάμεντ Εμουάζι, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, σκοτώθηκε κατά την επιδρομή. “Αποτιμούμε τα αποτελέσματα της νυκτερινής επιχείρησης και θα δώσουμε τη δημοσιότητα επιπλέον πληροροφίες…”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου. Πάντως άλλος αξιωματούχος εμφανίστηκε σχεδόν βέβαιος ότι ο δήμιος της ISIS είναι νεκρός.

Η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε στη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία.

“Ο Εμουάζι, βρετανός πολίτης, εμφανίσθηκε στα βίντεο που δείχνουν τις δολοφονίες των αμερικανών δημοσιογράφων Στίβεν Σότλοφ και Τζέιμς Φόλεϊ, του εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Αμπντούλ-Ραχμάν Κάσιγκ, βρετανών μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων Ντέιβιντ Χέινς και Αλαν Χένινγκ, του ιάπωνα δημοσιογράφου Κένζι Γκότο και ορισμένων άλλων ομήρων”, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Ο Μοχάμεντ Εμουάζι, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Λονδίνο, γεννήθηκε στο Κουβέιτ, σε απάτριδα οικογένεια με καταγωγή από το Ιράκ. Οι γονείς του εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία το 1993, αφού έχασαν κάθε ελπίδα να λάβουν υπηκοότητα στο Κουβέιτ.

Η πιο πρόσφατη φωτογραφία του δήμιου των τζιχαντιστών, ο οποίος κατευθυνόταν προς τη Συρία για ενταχθεί στους κόλπους της ISIS τραβήχτηκε στο Κουβέιτ, το 2010.

Ο Τζιχάντι Τζον, ήταν πωλητής σε εταιρεία πληροφορικής και σύμφωνα με το πρώην αφεντικό του στο Κουβέιτ ήταν ο καλύτερος υπάλληλος. «Ηταν πολύ καλός με τους ανθρώπους, ήρεμος και αξιοπρεπής. Ηρθε στον πόρτα μας και μας έδωσε το βιογραφικό του», είπε στον Guardian.

Ηταν έκπληξη για το προσωπικό που ένας Λονδρέζος ήρθε να δουλέψει στο Κουβέιτ, τη στιγμή που πολλοί από τους συναδέλφους του θα ήθελαν να κάνουν το αντίστροφο ταξίδι.

Το πρώην αφεντικό του, μιλώντας στον Guardian, είπε ότι μετά από μια δοκιμαστική περίοδο, ο Βρετανός εξαφανίστηκε εντελώς τον Απρίλιο του 2010, μετά από ένα ταξίδι στο Λονδίνο.

«Πώς ένας ήρεμος και ήσυχος όσο εκείνος έγινε σαν τον άνθρωπο που είδαμε στις ειδήσεις; Δεν είναι λογικό να είναι αυτός ο τύπος».

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο Εμουαζί συνεργαζόταν με τον ιρανικής καταγωγής “CE” και τον “J1” από την Αιθιοποία. Τα δικαστικά έγγραφα, τα οποία επικαλούνται σε άρθρα τους οι εφημερίδες Observer και Sunday Telegraph, σκιαγραφούν μια σύντομη ματιά της ζωής του Εμουαζί όταν ζούσε στο Λονδίνο προτού φύγει για τη Συρία και ενταχθεί στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως διαπιστώνεται, βάσει των εγγράφων, ο δήμιος του ΙΚ ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας της Βρετανίας ήδη από το 2011 και μάλλον ήταν μέρος μιας ομάδας επιδίωξη της οποίας ήταν η εξεύρεση χρημάτων και εξοπλισμού “για τρομοκρατικούς σκοπούς” στη Σομαλία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα