Νεκρός βρέθηκε ο αγνοούμενος Βαγγέλης Γιακουμάκης Όλα τα στοιχεία

Το πτώμα ενός νεαρού άνδρα βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στα Ιωάννινα. Από την πρώτη στιγμή οι αρχές εξέτασαν αν πρόκειται για τον αγνοούμενο φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, που είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου από τη Γαλακτοκομική Σχολή όπου φοιτούσε. Ο θείος του φοιτητή μετέβη στο σημείο κι επιβεβαίωσε ότι η σορός που εντοπίστηκε ανήκει στον ανηψιό του. Οι πρώτες ενδείξεις και εκτιμήσεις ιατροδικαστών κάνουν λόγο για αυτοκτονία, αλλά το πόρισμα που αναμένεται την Δευτέρα μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής θα δώσει τις απαντήσεις.

 171144-1

Το πτώμα εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής, σε περιοχή ανάμεσα από τον ιχθυογενετικό σταθμό και το γήπεδο της Ανατολής Ιωαννίνων, που βρίσκεται κοντά στην Γαλακτοκομική Σχολή. Πρόκειται για έναν χωματόδρομο που οδηγεί προς την κατεύθυνση της λίμνης.

Το άψυχο κορμί του αγοριού, έφερε μπλούζα με το χαρακτηριστικό σήμα ITALIA, σήμα που έφερε η μπλούζα του, όταν εξαφανίστηκε. Πάνω του εντοπίστηκαν και τα κλειδιά του, το μόνο πράγμα που είχε πάρει μαζί του όταν έφυγε από τον ξενώνα της Σχολής στις 6 Φεβρουαρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα, στις 7:40 ενημερώθηκε η Άμεση Δράση από ένα ζευγάρι για την ανεύρεση μίας σορού νεαρού άντρα σε προχωρημένη σήψη μέσα σε χωράφι με λάσπες σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στη λίμνη Παμβώτιδα. Το ζευγάρι αντιμετώπισε πρόβλημα όταν το αυτοκίνητο του κόλλησε στη λάσπη και έψαξε στο παρακείμενο χωράφι να βρει κάποιο ξύλο που θα βοηθούσαν τις ρόδες του αυτοκινήτου να ξεκολλήσουν. Το εύρημα του ήταν μακάβριο, καθώς μέσα σε ένα έλος από λάσπη κείτονταν νεκρός ένας άνδρας.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή, ενώ ενημερώθηκε και ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης ο οποίος μετέβη στο σημείο. Όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα ρούχα του νεκρού έμοιαζαν πολύ με αυτά που φορούσε ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο την ημέρα που εξαφανίστηκε ενημερώθηκε και ο θείος του παιδιού, Γιώργος Βιβιεδάκης, που έσπευσε επί τόπου και αναγνώρισε τον ανιψιό του.  Στο σημείο μετέβη επίσης κλιμάκιο του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής από την Θεσσαλονίκη,προκειμένου να ερευνήσει τον χώρο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η σορός του νεαρού βρισκόταν στο σημείο για περισσότερες από 30 ημέρες.

Σχεδόν δίπλα στο πτώμα, οι αστυνομικοί βρήκαν και ένα μαχαίρι αγροτικών εργασιών, το οποίο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να εξεταστεί και αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του νεαρού. Οι πραγματογνώμονες δεν είναι σε θέση ακόμα να προσδιορίσουν με βεβαιότητα αν έχει χρησιμοποιηθεί ή όχι. Πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι το πτώμα του 20χρονου φέρει πολλές ουλές στα χέρια, στοιχείο που ταιριάζει με την εικασία περί αυτοκτονίας. Το πιο βαθύ τραύμα εντοπίζεται στο δεξί του χέρι, στο ύψος του καρπού. Σημειώνεται ότι το μαχαίρι βρέθηκε στα αριστερά του Βαγγέλη κι ότι ήταν αριστερόχειρας. Το άψυχο σώμα του έχει δεχτεί και επιθέσεις από ζώα. Το αν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης αυτοκτόνησε ή έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης θα διακριβωθεί από τα αποτελέσματα της νεκροτομής καθώς κι από την εξέταση των ρούχων του κατά την οποία θα διαπιστωθεί αν φέρει σημάδια από αιχμηρό αντικείμενο. Η αστυνομία δεν έχει ακόμα βγάλει επίσημη ανακοίνωση.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. απαντώντας στο ερώτημα γιατί επί ένα μήνα κανείς δεν είχε βρει το πτώμα παρά τις εκτενείς έρευνες, είπαν ότι «το σημείο που βρέθηκε το πτώμα μας δυσκολεύει ως προς την έρευνα λόγω της μορφολογίας του, αλλά και επειδή τις τελευταίες ημέρες έβρεχε καταρρακτωδώς με αποτέλεσμα την πιθανή αλλοίωση στοιχείων που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις».

Κάτοικοι της περιοχής επιβεβαιώνουν ότι αστυνομικοί με εκπαιδευμένα σκυλιά αλλά και εθελοντές είχαν χτενίσει την περιοχή, περνόντας ακόμα και από το σημείο που βρίσκονταν νεκρό το νεαρό παιδί. Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που ζει κοντά στο σημείο είχε μάλιστα ψάξει εκεί, ωστόσο δεν είχε δει τίποτα πέρα από πεταμένα μπάζα. Ο λόγος που κανένας δεν εντόπισε τον νεαρό στο έλος όπου τυχαία εντοπίστηκε σήμερα ήταν το ότι λόγω της έντονης υγρασίας καλύπτονταν η οσμή της σήψης, σημείωσαν πηγές της αστυνομίας.

Ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο, υπήρξε κατ’επανάληψη θύμα τραμπουκισμού από συνσπουδαστές του γεγονός που απέδειξε και το πόρισμα – καταπέλτης που συνέταξαν και παρέδωσαν στις αρμόδιες αρχές, οι ελεγκτές του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», που είχαν αναλάβει την σχετική ΕΔΕ. Το πόρισμα καταλόγιζε ευθύνες στη διεύθυνση της Γεωργικής Σχολής, ενέπλεκε πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση και καταδείκνυε ευθύνες μιας παρέας των Κρητικών που είχε βάλει στο στόχαστρο τον 20χρονο.

Στο πόρισμα, περιλαμβάνονται ανατριχιαστικές μαρτυρίες συμφοιτητών του Βαγγέλη που μιλούν για το bullying που δεχόταν. Ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται ότι τον έδεναν και τον χλεύαζαν, τον κλείδωναν σε ντουλάπα και ο ίδιος φοβόταν να πάει ακόμη και στην τουαλέτα τα βράδια.

Θείος Βαγγέλη Γιακουμάκη: Τον αναγνώρισα

Ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη που βρίσκεται στα Ιωάννινα μετέβη αμέσως στο σημείο που βρέθηκε η σορός του 20χρονου φοιτητή. «Τον είδα. Τον αναγνώρισα» είπε ο ίδιος μιλώντας σε δημογράφο του MEGA, επιβεβαιώνοντας πως η σορός που εντοπίστηκε ανήκει στον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία από την είδηση για τον εντοπισμό της σορού του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής όπου βρέθηκε νεκρός ο άτυχος φοιτητής, όλο αυτό το διάστημα η αστυνομία πραγματοποιούσε καθημερινά έρευνες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα