Νεκροί στο Παρίσι-Τηλεφώνημα για βόμβα σε πτήσεις της AirFrance-Ματαίωση ποδοσφαιρικού αγώνα(VIDEO)

 

 
23566990_2015_11_18T060033Z_1490279429_LR2EBBI0GOMPP_RTRMADP_3_FRANCE_SHOOTING.limghandler

Σε εξέλιξη βρίσκεται  από τα ξημερώματα επιχείρηση των επίλεκτων δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας για τη σύλληψη ενός από τους υπόπτους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα.

Πληροφορίες για τρεις νεκρούς υπόπτους, μεταξύ τους γυναίκα καμικάζι που ανατινάχθηκε. σχεδόν τέσσερις ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης. Ανεπιβεβαίωτες αναφορές για συλλήψεις άλλων τριών, ενώ η επιχείρηση παραμένει σε εξέλιξη -επειδή δεν έχει ακόμη αποκλειστεί να βρίσκεται ακόμη ταμπουρωμένο τουλάχιστον ένα άτομο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος της επιχείρησης που οδήγησε στο διαμέρισμα ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο «εγκέφαλος» που πιστευόταν ότι βρίσκεται στη Συρία -ασαφές ακόμη αν βρίσκεται στο σημείο. Πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των υπόπτων που βρίσκονται στο σημείο είναι και ο καταζητούμενος Σαλάχ Αμπντεσαλάμ.

Την ίδια ώρα πηγή της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε στο Reuters ότι η επιχείρηση αυτή συνδέεται με το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι γαλλικές αρχές για τη σύλληψη καταζητούμενων για τις επιθέσεις της Παρασκευής που διαφεύγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές είναι στα ίχνη του 9ου δράστη και σε διαμέρισμα πολυκατοικίας έχουν εντοπιστεί 2 με 3 ύποπτα άτομα. Για λόγους ασφαλείας, η συγκεκριμένη πολυκατοικία και γειτονικά κτίρια εκκενώθηκαν από τους ενοίκους.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από τα γαλλικά μέσα   έξι ύποπτοι βρίσκονταν στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί, τουλάχιστον δύο ύποπτοι είναι νεκροί και τρεις έχουν συλληφθεί ενώ η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Κριστιάν Τομπιρά,δήλωσε ότι η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο Σεν Ντενί βαίνει προς ολοκλήρωση.

Τηλεφώνημα για βόμβα σε δύο πτήσεις της Airfrance

Την ίδια στιγμή,δύο πτήσεις της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας Air France από τις ΗΠΑ με προορισμό το Παρίσι άλλαξαν τη νύχτα προς Τετάρτη πορεία έπειτα από ανώνυμες απειλές που έγιναν τηλεφωνικώς για βόμβα.

Η πρώτη πτήση αφορά ένα Airbus A-380 που είχε αναχωρήσει από το Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια και προσγειώθηκε στο Σολτ Λέικ Σίτι, στην Γιούτα, στις δυτικές ΗΠΑ, όπου οι επιβάτες και το πλήρωμα αποβιβάστηκαν και οδηγήθηκαν στον τερματικό σταθμό, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ, η FAA.

Η δεύτερη πτήση που είχε αναχωρήσει από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ουάσιγκτον-Ντάλες της μητροπολιτικής περιοχής της Ουάσινγκτον άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χάλιφαξ στη Νέα Σκωτία στον Καναδά, όπου επίσης αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροπλάνου.

Η Air France διευκρίνισε ότι και οι δύο πτήσεις «αποτέλεσαν το αντικείμενο ανώνυμων απειλών οι οποίες διατυπώθηκαν μετά την απογείωσή τους».

«Ως μέτρο προστασίας και για να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, η Air France, εφαρμόζοντας τους ισχύοντες κανονισμούς για την ασφάλεια, αποφάσισε να ζητήσει την προσγείωση και των δύο αεροσκαφών» πρόσθεσε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, στην οποία σημείωσε ότι διεξάγεται έρευνα για να εντοπιστεί ποιος έκανε τις τηλεφωνικές κλήσεις κατά τις οποίες διατυπώθηκαν οι απειλές.

Ματαίωση του αγώνα Γερμανίας-Ολλανδίας

Λίγο πριν ξεκινήσει ο φιλικός αγώνας το βράδυ της Τρίτης  μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας στο στάδιο HDI-Arena στο Αννόβερο εκκενώθηκε έπειτα από πληροφορίες για την απειλή βομβιστικής επίθεσης.

Τα γαλλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν ασθενοφόρο γεμάτο με εκρηκτικά κοντά στο στάδιο,κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε

Μετά το στάδιο εκκενώθηκε και η TUI-Arena στο Αννόβερο πριν από συναυλία. Συναγερμός σήμανε στην πόλη· ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βγήκαν στους δρόμους, οι κάτοικοι κλήθηκαν να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Τέλος,ιδιαίτερη φόρτιση υπήρχε στον φιλικό αγώνα μεταξύ Αγγλίας-Γαλλίας στο Γουέμπλεϊ όπου  στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Γαλλίας, της “Μασσαλιώτιδας”, ολόκληρο το γήπεδο, Άγγλοι και Γάλλοι, τραγουδούσαν, ενώ οι στίχοι της αναγράφονταν στο φωτεινό πίνακα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα