ΝΔ για ΕΣΡ: Απετράπη το «μιντιακό» πραξικόπημα

nd_2Την ικανοποίησή τους για τη συγκρότηση του ΕΣΡ εξέφρασαν πηγές της ΝΔ, κάνοντας, πάντως, λόγο για «ήττα» της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, πηγές του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης σημείωσαν ότι η ΝΔ ήταν ανέκαθεν «υπέρ των πραγματικά Ανεξάρτητων και ισχυρών αρχών που είναι σε θέση να υπηρετήσουν την αποστολή τους.  Το αποδείξαμε με τη συγκρότηση των τεσσάρων από τις πέντε συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές μέσα σε λίγους μήνες. Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση ποτέ δεν συναίνεσε σε καμία Ανεξάρτητη Αρχή με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις, να προκύπτει ακόμη και ζήτημα νομιμότητας των αποφάσεων τους».
Οι κύκλοι του κόμματος επισημαίνουν ότι «με την αποφασιστική στάση της ΝΔ απετράπη το επιχειρούμενο “μιντιακό” πραξικόπημα. Απετράπη το “μαύρο” στην ενημέρωση που αποπειράθηκε ο κ. Παππάς που θα έστελνε στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και θα προκαλούσε ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό δημόσιο. Τον κ. Παππά που προχώρησε σε έναν αυθαίρετο περιορισμό των τηλεοπτικών καναλιών με μια μελέτη-παρωδία και ένα διαγωνισμό-φιάσκο, που αποκάλυψε τα σχέδια διαπλοκής της κυβέρνησης».
Επίσης, τονίζουν ότι «η κυβέρνηση υπέστη μεγάλη πολιτική ήττα και ετράπη σε άτακτη υποχώρηση. Οι πολίτες συνειδητοποίησαν το σχέδιο της κυβέρνησης να ελέγξει τα Μ.Μ.Ε, να χτυπήσει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό. Η απόφαση του ΣτΕ υπήρξε καθοριστική και  ακύρωσε το “νόμο Παππά”. Με τη σημερινή συμφωνία για συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ., διασφαλίσαμε ότι κανένα κανάλι δεν πρόκειται να κλείσει. Καμία θέση εργασίας δεν πρόκειται να χαθεί».
Κλείνοντας, υπογραμμίζουν ότι «με την υπεύθυνη στάση της ΝΔ βάλαμε τέλος στο καθεστώς ανομίας που προκάλεσε ο κ. Παππάς. Πετύχαμε ότι θα υπάρξει ένα πραγματικά αντικειμενικό, αμερόληπτο και ισχυρό Ε.Σ.Ρ. που θα επιτελέσει με ευθύνη το ρόλο του και θα υπηρετήσει στο ακέραιο το δικαίωμα των πολιτών για αντικειμενική ενημέρωση. Η ΝΔ απέδειξε ότι δεν κάνει εκπτώσεις και δεν παίζει παιχνίδια με το Σύνταγμα και τις επιταγές του. Με τη δήλωση του Προέδρου της Βουλής και σε ένα βαθμό με τη δήλωση του κ. Παππά, η κυβέρνηση παραδέχθηκε, έστω και με καθυστέρηση, το λάθος της με τις τέσσερις άδειες. Είναι αυτονόητο ότι είναι θέμα στοιχειώδους ευθύνης από την πλευρά της κυβέρνησης να τηρήσει τη δήλωση που έκανε ότι πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των αδειών».
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα