Να παρέμβει η Δικαιοσύνη για τις αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ ζητά η Μπακογιάννη

1811502Την παρέμβαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για τις αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ σε σχέση με το σχέδιο Β, ζητά η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή στην εφημερίδα “Η Αξία”.

H κ. Μπακογιάννη αναφέρει ότι “οι αποκαλύψεις τις οποίες κάνει ο Γκάλμπρειθ στο βιβλίο του είναι συνταρακτικές, επιβεβαιώνουν με τον πιο απόλυτο τρόπο την ανάγκη να υπάρξει άμεσα εξεταστική επιτροπή και να απαντηθούν τα ερωτήματα του ελληνικού λαού σε ό,τι αφορά στη διαπραγμάτευση του 2015, που κόστισε, όπως λέει ο κ. Κλάους Ρέγκλινγκ, τουλάχιστον 100 δις ευρώ”.

Η πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι η πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο “υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και οδηγεί σε ακυβερνησία σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τη χώρα”. Κάνει λόγο για προσπάθεια επιβολής αυταρχικού καθεστώτος στα ΜΜΕ και αναφέρει πως “σε ποια ευρωπαϊκή δημοκρατία ο υπουργός αποφασίζει για τον αριθμό και τον τρόπο λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών; Πιστεύω ότι στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον Οκτώβριο, αυτό το θέμα θα καταστεί μείζον”. Επίσης, η Ντόρα Μπακογιάννη εκτιμά ότι το “χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας διευρύνεται συνεχώς και μπορεί να οδηγήσει σε εξελίξεις το φθινόπωρο”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα