Νέο Βίντεο από την επίθεση στο ΑΤ Εξαρχείων (17/09)

 

Στάλθηκε στην mpalothia

Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 1 ημέρα πριν την επέτειο δύο χρόνων της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλο Φύσσα από νεοναζί και 3 ημέρες πριν από τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές, καλέστηκε από τους αναρχικούς μια αντιφασιστική, αντικαπιταλιστική και αντι-κρατική διαδήλωση. Η διαδήλωση κυκλώθηκε από ΜΑΤ, μπλοκάροντας 150 αναρχικούς να κινηθούν προς το κέντρο της πόλης, όπου ο υποψήφιος πρωθυπουργός της ΝΔ είχε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας.

Έτσι, η διαμαρτυρία κινήθηκε προς την περιοχή των Εξαρχείων, ένα προπύργιο των αναρχικών και της αριστεράς, και μέσα από μικρότερες δευτερεύοντες δρόμους κατάφερε να φτάσει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που δέχθηκε επίθεση με μολότοφ, πυροτεχνήματα και πέτρες. Μετά τις επιθέσεις των ΜΑΤ με ασφυξιογόνα αέρια χειροβομβίδες και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, η διαδήλωση χωρίστηκε σε μικρότερες ομάδες που ύψωσαν πύρινα οδοφράγματα σε αρκετές οδούς, κυρίως γύρω από την πλατεία Εξαρχείων και συνέχισε τις επιθέσεις εναντίων των ΜΑΤ.

Κατά τη διάρκεια των ταραχών στα Εξάρχεια, 9 άτομα συνελήφθησαν, μια τυπική αντίδραση από την Ελληνική Αστυνομία, όπου συνήθως συλλαμβάνουν όποιον βλέπουν και τον κατηγορούν για συμμετοχή. Για άλλη μια φορά, συνελήφθησαν 9 άτομα που υπέστησαν βασανιστήρια σύμφωνα με την τακτική των κατασταλτικών δυνάμεων και προτού μεταφερθούν στο δικαστήριο, ενώ έπρεπε να πάνε στο νοσοκομείο με σπασμένα χέρια, τα χέρια, τα δόντια, τα δάχτυλα των ποδιών, μαύρα μάτια και μώλωπες σε όλο το σώμα τους.

Ελέυθερη απόδοση από την mpalothia

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα