Νέες συγκρούσεις στη Βηρυτό(ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκρούσεις ξέσπασαν, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στη Βηρυτό, κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την αδυναμία της κυβέρνησης να βρει μια λύση στο ζήτημα της αποκομιδής των απορριμάτων.

Οι διαδηλωτές  επιχείρησαν  να απομακρύνουν τα συρματοπλέγματα πίσω από τα οποία είχαν αναπτυχθεί οι αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση για να τους διαλύσουν. Ακούστηκαν επίσης πυρά και σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς ήταν οι αστυνομικοί που πυροβολούσαν προειδοποιητικά στον αέρα.

Ασθενοφόρα απομάκρυναν από την περιοχή διαδηλωτές που αισθάνθηκαν αδιαθεσία λόγω των χημικών.

Διαδηλωτές  πυρπόλησαν ένα μηχανάκι και προσπάθησαν να στήσουν ένα μικρό οδόφραγμα χρησιμοποιώντας τραπέζια και ξύλινα πλαίσια.
Το Σάββατο τραυματίστηκαν περισσότεροι από 30 άνθρωποι όταν η αστυνομία έκανε χρήση χημικών εναντίον των διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για το πρόβλημα των σκουπιδιών στην πρωτεύουσα.

Το αραβικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι οι ακτιβιστές δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν και απαιτούν την παραίτηση της κυβέρνησης και την απόδοση ευθυνών στην αστυνομία για τα επεισόδια.

Οι διαδηλώσεις στη Βηρυτό ξέσπασαν επειδή η μεγαλύτερη χωματερή της χώρας έκλεισε τον περασμένο μήνα και έκτοτε χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών συσσωρεύονται στους δρόμους καθώς δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την αποκομιδή τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα