Νέες διαρροές των WikiLeaks για το plan B του Βαρουφάκη

Yanis VaroufakisΤα WikiLeaks συνεχίζουν να φέρνουν στη δημοσιότητα email του «στρατοπέδου» της Χίλαρι Κλίντον και κάποια από αυτά αφορούν και την Ελλάδα.

Στις νέες διαρροές, γίνεται αναφορά για το plan B της ελληνικής κυβέρνησης και το σενάριο επιστροφής στη δραχμή, σε περίπτωση που ναυαγούσε η διαπραγμάτευση το 2015.

Στη νέα «δόση» email του Τζον Ποντέστα, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Κλίντον περιλαμβάνεται και επικοινωνία του με τον Φιλ Αγγελίδη, Ελληνοαμερικανό πολιτικό των Δημοκρατικών.

Ο κ. Αγγελίδης φέρεται να έχει επαφές με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, επικεφαλής της ομάδας που επεξεργαζόταν ένα plan B ενώ σύμφωνα με τα email οι τρεις άνδρες φέρονται να έχουν δειπνήσει τον Απρίλιο του 2015. Λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο Φιλ Αγγελίδης εμφανίζεται να εκφράζει την ανησυχία του για το αν θα υπάρξει συμφωνία και κάνει λόγο για Plan B που εμπεριέχει κι επιστροφή στη δραχμή.

Σε email που έστειλε ο κ. Αγγελίδης στον Ποντέστα στις 19 Φεβρουαρίου 2015 του ζητά να μιλήσουν για την Ελλάδα και για πως θα μπορούσε να επιτευχθεί σταθερότητα στις αγορές, ώστε να διεξαχθούν υπό λογικούς όρους οι συζητήσεις της Αθήνας με τους δανειστές. Ακόμη, εκφράζει την ανησυχία του, σημειώνοντας ότι η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί με ταχύ ρυθμό και σημαντικές οικονομικές στρατηγικές και ανθρωπιστικές συνέπειες για όλους. Στο ίδιο email, ενημερώνει ότι στην Αθήνα βρίσκεται τη συγκεκριμένη περίοδο ο πρώην συμφοιτητής του, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, ο οποίος είναι σε στενή σχέση με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον ενημερώνει για τις εξελίξεις.

Στις 8 Ιουλίου, ο κ. Αγγελίδης γράφει ότι είναι σημαντικό να υπάρχει ένα Plan B, για να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα, όπως ανθρωπιστική βοήθεια, ένα επίπεδο σταθερότητας για τη νέα δραχμή κτλ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αντέδρασε στις νέες αποκαλύψεις με ανάρτησή του στο Twitter.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα