Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Αναστασιάδη

590_ec266dcea5ef4091da9a9d85fa211bbfΝέα τηλεφωνική συνομιλία – τη δεύτερη σε δύο μέρες – είχαν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό από την συνάντηση του γ.γ. του ΟΗΕ με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στον διάλογο για το Κυπριακό. Πρόσθεσε ότι ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε πρωτοβουλίες για να μην επαναληφθούν παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμα συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, αλλά, σημείωσε, ότι εκτονώνεται η εμπλοκή, μετά και τις εξηγήσεις του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει ετοιμότητα για συνέχιση και εντατικοποίηση του διαλόγου, νοουμένου ότι θα υπάρξει αλληλοσεβασμός μεταξύ των συνομιλητών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα