Νέα επεισόδια σε συγκέντρωση κατά του Ντόναλντ Τραμπ(Βίντεο)

Επεισόδια σημειώθηκαν στη διαδήλωση που έγινε το βράδυ της Μ. Παρασκευής στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας κατά του υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ οδηγώντας σε πέντε συλλήψεις.

Περίπου 1.000 άνθρωποι, σύμφωνα με υπολογισμό φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, διαδήλωσαν μπροστά από το ξενοδοχείο Hyatt Regency του Μπέρλινγκεϊμ, κοντά στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, όπου γινόταν σύνοδος των Ρεπουμπλικάνων της Καλιφόρνιας με ομιλητή τον Τραμπ.

Ομάδες διαδηλωτών περικύκλωσαν το ξενοδοχείο, κρατώντας πλακάτ με υβριστικά συνθήματα, όπως «Τραμπ ηλίθιε» ή «ο φόβος και το μίσος δεν είναι προεδρικά προσόντα».

Κάποιοι διαδηλωτές έριξαν αυγά κατά των δυνάμεων της τάξης και προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της Αστυνομίας, η οποία είχε σταματήσει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους.

Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν μεξικανικές σημαίες, την ώρα που ο Τραμπ έχει πολλαπλασιάσει κατά την προεκλογική του εκστρατεία τις δυσφημιστικές του δηλώσεις για τους Μεξικανούς, τους οποίους έχει χαρακτηρίσει «βιαστές» και εγκληματίες. Υπενθυμίζεται ότι ο επικρατέστερος υποψήφιος για το Ρεπουμπλικανικό χρίσμα έχει ζητήσει να κατασκευαστεί ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων του Μεξικού με τις ΗΠΑ.

Κατά την ομιλία του στο Μπέρλινγκεϊμ, ο δισεκατομμυριούχος Τραμπ αναφέρθηκε στην περιπετειώδη άφιξή του στο ξενοδοχείο. «Δεν ήταν η πιο εύκολη είσοδος που έχω κάνει», αστειεύτηκε, προσθέτοντας ότι χρειάστηκε να περάσει πάνω από έναν φράχτη για να φτάσει. «Ήταν σαν να διασχίζω τα σύνορα. Αλλά έφτασα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα