Νέα Εκτελεστική Γραμματεία εκλέγει η ΝΔ

αρχείο λήψης (1)

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ προκειμένου να εκλέξει τη νέα Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος – Αυγενάκης: «Μπορούμε να επικρατήσουμε ιδεολογικά» .

Η Εκτελεστική Γραμματεία αποτελείται από 15 πρόσωπα. Ex officio συμμετέχουν ο πρόεδρος, οι δύο αντιπρόεδροι, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο διευθυντής του κόμματος. Οι υπόλοιποι οκτώ είναι αιρετοί, τέσσερις βουλευτές και τέσσερις εξωκοινοβουλευτικοί.

Για τις τέσσερις εξωκοινοβουλευτικές αιρετές θέσεις υποψήφια είναι έξι μέλη της Πολιτικής Επιτροπής: Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, οι Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Δήμητρα Λυγούρα, ο πρώην γραμματέας Οργανωτικού επί Αντώνη Σαμαρά, Κώστας Κόλλιας, ο διευθυντής του γραφείου του Άδωνι Γεωργιάδη, Στέφανος Σταμούλης και ο Θόδωρος Δόντσιος, προερχόμενος από τον τομέα συνδικαλιστικού.

Για τις τέσσερις αιρετές θέσεις βουλευτών- ευρωβουλευτών υπέβαλαν υποψηφιότητα ισάριθμα «γαλάζια» στελέχη: Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του πρόσφατου συνεδρίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, ο αρχαιότερος εν ενεργεία βουλευτής Γιάννης Τραγάκης και ο Γιώργος Βλάχος.

Αυγενάκης: «Μπορούμε να επικρατήσουμε ιδεολογικά»

«Μπορούμε να επικρατήσουμε ιδεολογικά και να αναδείξουμε τη ζημιά που κάνει η αριστερή διακυβέρνηση», ανέφερε στη σύντομη ομιλία του ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, πριν την εκλογή της Εκτελεστικής Γραμματείας και πρόσθεσε ότι «δημιουργείται ένα διακριτό συμπαγές κοινωνικό υπόστρωμα. Αναλαμβάνουμε σοβαρή ευθύνη απέναντι στην χώρα. Το μνημόνιο που ψήφισε η κυβέρνηση αποτελεί ντροπή, η κυβέρνηση επενδύει σε έναν ακήρυκτο κοινωνικό πόλεμο».

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στους πέντε στόχους της οργάνωσης:

– Ενεργοποιούμε όλα τα στελέχη, παλαιά και νέα, της παράταξης.

– Αναπτύσσουμε κοινές δράσεις, συνέργειες και εκδηλώσεις μεταξύ των τομέων του κόμματος.

– Δημιουργούμε το διαδικτυακό φόρουμ με στόχο την αξιοποίηση των 3.000 εθελοντών που θέλουν να προσφέρουν την παράταξη.

– Δημιουργούμε πολιτική ακαδημία στελεχών για την επιμόρφωση των στελεχών.

– Δίνουμε έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη.

«Στόχος, να κάνουμε τη ΝΔ ένα σύγχρονο ανανεωμένο ευρωπαϊκό κόμμα», κατέληξε ο γραμματέας του κόμματος.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα