Μ. Σχοινάς: Εθνική αρμοδιότητα η αδειοδότηση των καναλιών

margaritis-schoinas-comission-570Η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών είναι εθνική αρμοδιότητα, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του επιτρόπου Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Γκίντερ Έτινγκερ σχετικά με το θέμα, ο κ. Σχοινάς υπενθύμισε τη θέση της Επιτροπής, ότι υπάρχουν δύο «διαφορετικές διαδικασίες» και πως η πρώτη αφορά την παροχή αδειών περιεχομένου σε τηλεοπτικά κανάλια και η δεύτερη τη ρυθμιστική αρχή τηλεποινωνιών.
Για την πρώτη διαδικασία είπε ότι «δεν υπάρχει πλαίσιο που να έχει εναρμονιστεί σε επίπεδο ΕΕ και ως εκ τούτου τα κράτη-μέλη είναι ελεύθερα να επιλέξουν τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών σύμφωνα με τις εθνικές προδιαγραφές».
Επίσης, ανέφερε ότι «ακόμα και όταν πρόκειται για τομείς εθνικής αρμοδιότητας, οι αρχές που περιλαμβάνονται στις Συνθήκες συνεχίζουν να ισχύουν, συμπεριλαμβανομένης της αρχής ελευθερίας εγκατάστασης και παροχής υπηρεσιών», ξεκαθαρίζοντας πως σε αυτό αναφέρθηκε ο επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε χθες στον γερμανικό Τύπο.
Ωστόσο, ο κ. Σχοινάς αρνήθηκε να αποκαλύψει το ακριβές περιεχόμενο των καταγγελιών που έχουν αποσταλεί στον κ. Έτινγκερ.
Τέλος, σημείωσε πως η δεύτερη διαδικασία, η οποία βρίσκεται «σε εξέλιξη» αφορά «την αυτονομία της ρυθμιστικής αρχής και τα σχετικά με αυτήν ζητήματα, για τα οποία ο επίτροπος βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές Αρχές».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα