Μ.Σουλτς:Παράλογη η αύξηση ΦΠΑ στα φάρμακα-Θα πρέπει να το πει κανείς στο ΔΝΤ

ξηλξλξΚριτική στην αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα στην Ελλάδα άσκησε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Martin Schulz σε ομιλία του σε ημερίδα του Ιδρύματος Friedrich Ebert, τονίζοντας ότι είναι παράλογο να συμβαίνει αυτό σε μια κοινωνία, που το 30% των πολιτών δεν έχει ασφάλιση.

Αναπτύσσοντας τον προβληματισμό του για μια κοινωνική Ευρώπη, υποστήριξε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί (Ευρωκοινοβούλιο, Κομισιόν, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο) θα πρέπει να αναλάβουν την «ευθύνη» για την επίτευξη μιας δικαιότερης μεταχείρισης μεταξύ αλλά και εντός των κρατών.

Μεγαλύτερη ισότητα σημαίνει κατά τον κ. Σουλτς ότι θα πρέπει σε χώρες που πλήττονται από οικονομική κρίση να σταματήσουν οι συνεχιζόμενες επιβαρύνσεις για τα λαϊκά στρώματα. «Θα πρέπει να το πει κανείς στο ΔΝΤ αλλά και σε άλλους», τόνισε ο Μάρτιν Σουλτς, «ότι δεν μπορείς στην Ελλάδα να μειώσεις και άλλο συντάξεις και κοινωνικές παροχές. Μου φαίνεται παράλογο όταν σε μια χώρα που το 30% του πληθυσμού δεν έχει ούτε κοινωνική ούτε ασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να αυξάνεται ο ΦΠΑ για φάρμακα. Κάτι τέτοιο δεν είναι ούτε βάσιμο ούτε δίκαιο, προπαντός όταν την ίδια στιγμή, μεσούσης της κρίσης, πάμπλουτοι Έλληνες αγοράζουν ακίνητα στο Βερολίνο ή στο Λονδίνο».

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο κ. Σουλτς υπογράμμισε ότι άμεσοι κεντρικοί στόχοι της ΕΕ για την αποκατάσταση της δίκαιης μεταχείρισης είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και η κατάρτιση «μαύρης λίστας» των φορολογικών παραδείσων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα