Μ.Ρέντσι:«Όταν πρέπει να μιλήσουμε για την μετανάστευση, στις Βρυξέλλες είναι όλοι διακοπές»

Με σημερινή του συνέντευξη στο  ιταλικό ραδιόφωνο Rtl 102,5, ο Ιταλός πρωθυπουργόςrentsi Ματέο Ρέντσι, κατέστησε σαφές ότι δεν θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ορίσει ποιους φόρους πρέπει να μειώσει η Ιταλία.

Μάλιστα, ο Ιταλός πρωθυπουργός συνέχισε χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, λέγοντας ότι : «Όταν πρέπει να μιλήσουμε για την μετανάστευση, στις Βρυξέλλες είναι όλοι διακοπές. Όταν γίνεται συζήτηση για φόρους, ξυπνούν όλοι μαζί. Τους φόρους τους θα τους μειώσουμε μόνοι μας. Δεν θα αφήσουμε να μας πει η Ευρωπαϊκή Ένωση τι να κόψουμε» . «Απ΄ ότι φαίνεται, και φέτος, στις Βρυξέλλες, έκανε μεγάλη ζέστη», πρόσθεσε ο Ματέο Ρέντσι.

Αναφορικά με το διογκούμενο προσφυγικό ζήτημα, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι υπήρξαν δυο συζητήσεις σε έντονο τόνο στην ευρωπαϊκή σύνοδο, ενώ απαντώντας  σε όσους δήλωναν ότι «η Ιταλία ήθελε να βάλει το πιστόλι στον κρόταφο άλλων χωρών», είπε: «Αν δεν υπήρχε η Ιταλία, το ευρωπαϊκό ιδεώδες θα είχε πεθάνει. Άρα, πριν μιλήσουν για την χώρα μας πρέπει να πλύνουν το στόμα τους».

Τέλος, ο Ματέο Ρέντσι,υποστήριξε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εφαρμόσει  μία ενιαία πολιτική, η οποία να σώζει τις ζωές των μεταναστών, να επαναπατρίζει όποιον δεν δικαιούται άσυλο και να προβλέπει και την πρέπουσα υποδοχή».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα