Μόσχα και Άγκυρα προσδοκούν σε εξομάλυνση των σχέσεων τους

ηγκξηγξηγΣε αποκατάσταση των σχέσεών της με την Τουρκία επιθυμεί να προχωρήσει η Ρωσία, σημειώνοντας, πάντως, ότι η Άγκυρα θα πρέπει πρώτα να ζητήσει συγγνώμη από τη Ρωσία και να δώσει αποζημίωση για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους.

Από την πλευρά του, συνεργάτης του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωνε ότι υπάρχουν ισχυρές προσδοκίες για βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας με τη Ρωσία και τόνισε ότι από αυτό θα ωφεληθούν η οικονομία και ο τουρισμός της Τουρκίας.

Οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Μόσχα έχουν επιδεινωθεί μετά την κατάρριψη ρωσικού αεροπλάνου πάνω από τη Συρία. Η Ρωσία απάντησε με κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας και η διένεξη έχει επίσης πλήξει σοβαρά την εγχώρια τουριστική βιομηχανία.

Στο Μόσχα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Θέλουμε μια εξομάλυνση των (ρωσοτουρκικών) σχέσεων και να επιστρέψουν στην περίοδο της καλής και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας».

«Όμως, ταυτόχρονα ο πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν έχει καταστήσει σαφέστατο πως, έπειτα απ’ αυτό που συνέβη, οποιαδήποτε εξομάλυνση των σχέσεων δεν φαίνεται δυνατή πριν η Άγκυρα προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα» πρόσθεσε ο Πεσκόφ αναφερόμενος στην επιμονή της Ρωσίας ότι η Τουρκία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και να πληρώσει αποζημίωση για την κατάρριψη του αεροπλάνου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα