Μόσχα:Τουλάχιστον 16 νεκροί σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη

mosxa_fotiaΤουλάχιστον 16 εργάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους κατάγονταν από το Κιργιστάν, έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη στη Μόσχα σήμερα το πρωί, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,συνεργεία διάσωσης και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο της πυρκαγιάς γύρω στις 08.00 ώρα Ελλάδας προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο και τότε ανακάλυψαν 16 πτώματα, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο TASS, επικαλούμενο το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μέσα στην αποθήκη που βρίσκεται σε βιομηχανική περιοχή, βορείως της πρωτεύουσας.

Η φωτιά, που κατέστρεψε τα 200 τετραγωνικά μέτρα του τετραώροφου κτιρίου, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ένα τυπογραφείο, κατασβέστηκε γύρω στις 10.00 ώρα Ελλάδας.

Ενώ οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, ανακάλυψαν “ένα δωμάτιο το οποίο είχαν περικυκλώσει φλόγες”. Τότε “έριξαν τον τοίχο του δωματίου και βρήκαν 16 πτώματα”, μετέδωσε το TASS.

Ο Ίλια Ντενίσοφ, αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, εξήγησε πως τα θύματα ήταν εργάτες, μετανάστες από το Κιργιστάν. Όπως είπε, η καταστροφή προκλήθηκε όταν μια λάμπα έπεσε και έσπασε σε ένα δωμάτιο που περιείχε μεγάλες ποσότητες εύφλεκτων υλικών και χαρτικών.

“Η φωτιά επεκτάθηκε από τον πρώτο όροφο, μέσω του ανελκυστήρα, μέχρι το δωμάτιο όπου βρίσκονταν οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους”, είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κιργιστάν επιβεβαίωσε ότι 14 από τους 16 εργάτες που σκοτώθηκαν στην πυρκαγιά ήταν πολίτες του Κιργιστάν. Εκπρόσωπος της κοινότητας των Κιργιζίων στη Μόσχα, ο Τουρσουνμπάι Κουρμπατμπέκοφ, δήλωσε στο πρακτορείο TASS πως στα θύματα περιλαμβάνεται και ένα κορίτσι 16 ετών.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανέφερε στο Twitter πως οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Έρευνα διεξάγεται για να διαπιστωθεί αν η φωτιά οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια ή σε αμέλεια.

Κάθε χρόνο, πολλοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε πυρκαγιές στη Ρωσία, όπου οι υποδομές, που χρονολογούνται από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και τα μέτρα ασφαλείας είναι ανεπαρκή.

Τον Δεκέμβριο του 2015, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε νευροψυχιατρικό νοσοκομείο στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας είχε αποτέλεσμα 23 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 24 να τραυματιστούν.

Τον Σεπτέμβριο του 2013, 37 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε ψυχιατρικό νοσοκομείο στη βορειοδυτική Ρωσία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα