Μπ.Ομπάμα:Nα τερματιστεί η βία και οι διακρίσεις σε βάρος ομοφυλόφιλων-Δράσεις κατά της οπλοκατοχής

τττττΣτο Ορλάντο, την πόλη της βάρβαρης επίθεσης με 49 νεκρούς στο γκέι κλαμπ Pulse, βρέθηκαν ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος των ΗΠΑ για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα και να στείλουν μήνυμα κατά των διακρίσεων αλλά και της ανεξέλεγκτης οπλοκατοχής – θέμα που ο Ομπάμα έχει επαναφέρει στις δύο θητείες του, χωρίς όμως να καταφέρνει σημαντικές αλλαγές.

Παράλληλα, ο Ομπάμα δέχθηκε τα πυρά του ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζον ΜακΚέιν, ο οποίος τον κατηγόρησε ως «υπεύθυνο» επειδή δεν κατάφερε να ανακόψει την άνοδο της ISIS.

«Οι συγγενείς με ρωτούν, “γιατί συνεχίζει να γίνεται αυτό το πράγμα» είπε ο Ομπάμα, τονίζοντας πως «δεν του ενδιαφέρουν οι πολιτικές διαμάχες» γύρω από το ζήτημα της οπλοκατοχής.

«Αν δεν αναλάβουμε δράση, θα συνεχίζουμε να παρατηρούμε παρόμοια μακελειά, επειδή θα έχουμε επιλέξει να επιτρέπουμε σε αυτά να συμβαίνουν» υπογράμμισε ο Ομπάμα.

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος άφησαν λουλούδια σε αυτοσχέδιο «αφιέρωμα» στα θύματα της επίθεσης, ενώ συναντήθηκε με οικείους των νεκρών αλλά και τραυματίες.

Ο δράστης «παραβίασε ένα καταφύγιο για την LGTB κοινότητα» υπογράμμισε ο Ομπάμα, καλώντας σε στοχασμό για το πώς να τερματιστεί η βία και οι διακρίσεις σε βάρος ομοφυλόφιλων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα