Μπ.Ομπάμα:Η αντιμετώπιση των ναρκωτικών απαιτεί την ίδια σημασία όσο και ο ISIS

Shown: Democratic presidential nominee, Sen. Barack Obama, during a campaign rally at the Colorado School of Mines in Golden, Colo., Tuesday, Sept. 16, 2008. Credit: (Damon Winter / The New York Times)

O Μπάρακ Ομπάμα καλεί να ξανασυζητηθεί ο τρόπος αντιμετώπισης του ζητήματος των  ναρκωτικών στις ΗΠΑ,καθώς όπως αναφέρει,πέραν απ’το ότι τα προγράμματα που αφορούν την αντιμετώπισή τους, δεν χρηματοδοτούνται επαρκώς,η προσέγγιση του θέματος μέχρι τώρα είναι υπό το πρίσμα του δικαστικού συστήματος.

Ο αμερικανός πρόεδρος  λέει ότι θέλει να βρει μια νέα προσέγγιση για εκείνους που είναι εθισμένοι στα ναρκωτικά,σημειώνοντας ότι  χρειάζεται περισσότερη προσοχή επί του συγκεκριμένου ζητήματος,αφού τα ναρκωτικά σκοτώνουν  περισσότερους ανθρώπους κάθε χρόνο στις ΗΠΑ από ότι τα τροχαία ατυχήματα.Μάλιστα τονίζει ότι θα πρέπει να δοθεί παρόμοια σημασία όσο και η καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων,περισσότεροι από 29.000 αμερικανοί πέθαναν από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 2014 – ένας αριθμός που ξεπερνάει τους θανάτους από τροχαία ατυχήματα.

Ο Ομπάμα ακόμα μίλησε για τη  χρήση ναρκωτικών που έκανε  στα νιάτα του, λέγοντας ότι ήταν τυχερός που εθισμός δεν “έχωσε τα νύχια” μέσα του, εκτός από τη νικοτίνη. Ο Ομπάμα είχε προηγουμένως γράψει σχετικά με τη χρήση μαριχουάνας και κοκαΐνης στο βιβλίο του “Όνειρα από τον πατέρα μου.”

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα