Μπόρις Τζόνσον: «Δεν εγκαταλείπουμε την Ευρώπη, αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση»

1A9906A37107263682C670C4F0721B15Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είναι από τον περασμένο Ιούλιο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, υπήρξε ένας από τους υποστηρικτές του Brexit στην εκστρατεία πριν το βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την έξοδο ή την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.
“Δεν εγκαταλείπουμε την Ευρώπη, αλλά την Ευρωπαϊκή Ενωση”, επισήμανε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, μετά τις συνομιλίες που είχε το μεσημέρι στη Βιέννη με τον Αυστριακό ομόλογό του Σεμπάστιαν Κουρτς, τονίζοντας ταυτόχρονα την πρόθεση της χώρας του για περαιτέρω συνεργασία με τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως συζήτησαν για τη Ρωσία, την Τουρκία και την προσφυγική κρίση, θέματα για τα οποία, όπως σημείωσε, το Λονδίνο ενδιαφέρεται να αντιμετωπίζονται από κοινού, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι μελλοντικά η σχέση του με την ΕΕ, την οποία θέλει να είναι ισχυρή, όπως θέλει επίσης ένα “ισχυρό Ηνωμένο Βασίλειο”.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως κατά τις συνομιλίες με το Βρετανό ομόλογό του, “που υπήρξαν πολύ παραγωγικές και πολύ ενδιαφέρουσες” , συζητήθηκαν επίσης τόσο οι διμερείς σχέσεις όσο και τα επόμενα βήματα ενόψει της σχεδιαζόμενης εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, καθώς, όπως τόνισε, στόχος πρέπει να είναι η συνέχιση στενών σχέσεων ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ, όπως και μεταξύ των δύο χωρών τους.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών βρίσκονται από το απόγευμα στην Μπρατισλάβα για να συμμετάσχουν στη διήμερη Ατυπη Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο πλαίσιο της Προεδρίας της Σλοβακίας στην ΕΕ.

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είναι από τον περασμένο Ιούλιο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, υπήρξε ένας από τους υποστηρικτές του Brexit στην εκστρατεία πριν το βρετανικό δημοψήφισμα της 23 ης Ιουνίου για την έξοδο ή την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

Με τη στάση του αυτή ο ίδιος είχε βρεθεί απέναντι στον συντηρητικό τότε πρωθυπουργό και κομματικό του φίλο, Ντέιβιντ Κάμερον, του οποίου η διάδοχος στην πρωθυπουργία, Τερέζα Μέι, διόρισε τον Μπόρις Τζόνσον νέο υπουργό Εξωτερικών.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα