Μπανγκλαντές:Έληξε η ομηρία με νεκρούς τους δράστες και την απελευθέρωση των ομήρων

uoiujΜε έξι ενόπλους νεκρούς και τη διάσωση 13 ομήρων ολοκληρώθηκε η επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας του Μπανγκλαντές, που έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το εστιατόριο της Ντάκα, όπου δεκάδες άνθρωποι είχαν συλληφθεί όμηροι χθες το βράδυ, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Η επιχείρηση τελείωσε. Η κατάσταση βρίσκεται πλήρως υπό έλεγχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ρασιντούλ Χάσαν.

Όπως ανακοίνωσε η Ιαπωνία ένας πολίτης της τραυματίσθηκε από σφαίρα κατά την επίθεση σε εστιατόριο στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές και στη συνέχεια διασώθηκε. Ο αναπληρωτής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Κοΐτσι Χαγκιούντα δήλωσε πως η ζωή του εν λόγω Ιάπωνα δεν κινδυνεύει.

Άλλοι επτά Ιάπωνες συνέτρωγαν στο εστιατόριο, αλλά η ιαπωνική κυβέρνηση δεν έχει μπορέσει να έρθει σε επαφή μαζί τους, δήλωσε ο Χαγκιούντα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απολογισμός των θυμάτων από την επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν χθες αντιμετωπίζοντας τους ενόπλους όταν επιτέθηκαν στο εστιατόριο.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα, οι ένοπλοι είχαν ζητήσει την απελευθέρωση ενός ηγέτη της εκτός νόμου μαχητικής οργάνωσης Τζαμάατ-ουλ-Μουτζαχεντίν Μπανγκλαντές (JMB), ο οποίος είχε συλληφθεί πρόσφατα.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters, Xinhua,naftemporiki

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα