Μπάιντεν: Ο Ομπάμα θα θέσει και το ζήτημα του χρέους στην Ελλάδα

590_938de350e828967eae61654613ad4cb0Ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα εγείρει ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση του “Ιδρύματος για την Ημέρα του Όχι” (Oxi Day Foundation) στην Ουάσιγκτον.

«Θα υπάρξει τέτοια συζήτηση», απάντησε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν ερωτηθείς για το περιεχόμενο των συνομιλιών του Αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα.

Πάντως, προ ημερών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, δήλωσε ότι ο Ομπάμα δεν θα αναλάβει ρόλο διαπραγματευτή ανάμεσα σε Ελλάδα και Ε.Ε. προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

“Θα ανέμενα ότι ο Πρόεδρος θα περάσει κάποιο χρόνο σε αυτό το ταξίδι επαινώντας την ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχία που είχε στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει δεσμευτεί να κάνει.

Επίσης θα τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν την πορεία των μεταρρυθμίσεων που είναι καλές για τη μακροπρόθεσμη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Αυτό είναι βέβαιο ότι θα είναι σημαντικό μέρος της συζήτησης που θα έχει εκεί ο πρόεδρος», τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Πάντως, οι νέες δηλώσεις Μπάιντεν έρχονται να επιβεβαιώσουν και το παρασκήνιο που υπήρχε από τα μέσα Οκτώβρη όταν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είχε μια σύντομη συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο εκδήλωσης.

Πιο συγκεκριμένα ο Μπάιντεν είχε πει στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι θα βοηθήσει με κάθε τρόπο στην Ελλάδα, τόσο στο θέμα του χρέους, όσο και σε εκείνο του προσφυγικού. Και ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να του απάντησε πως πλέον η χώρα μας χρειάζεται πέρα από δηλώσεις στήριξης και ουσιαστική στήριξη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα