Μουζάλας: Αναγκαία η εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας,αλλιώς η άλλη λύση είναι πολλές Ειδομένες

kjnjfΟ υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή» χαρακτηρίζει αναγκαία την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας, προειδοποιώντας πως «η άλλη λύση είναι πολλές Ειδομένες».

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα αναφέρει πως στη συμφωνία προβλέπεται η μετεγκατάσταση όσων έχουν παγιδευτεί στην Ελλάδα.«Για πρώτη φορά άνοιξε νόμιμος δρόμος προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες, με επανεγκατάστασή τους από την Τουρκία χωρίς να περνάνε το Αιγαίο» υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Για τη δυνατότητα ανταπόκρισης της υποστελεχωμένης υπηρεσίας Ασύλου στις αυξημένες ανάγκες, ο υπουργός ανακοίνωσε την αναβάθμιση της Υπηρεσίας με «αρκετές προσλήψεις» και τη συμπλήρωση των αναγκών με 2.000 ατόμων ειδικών στο άσυλο από την Ευρώπη ώστε με τη συνεργασία όλων οι διαδικασίες «να γίνονται απευθείας στα νησιά».

Σχετικά με τις 30.000 νέες θέσεις φιλοξενίας ο κ. Μουζάλας σημείωσε ότι πρόκειται για ανοιχτές δομές προσωρινής φιλοξενίας με όρους «στοιχειώδους αξιοπρέπειας». Δηλαδή να έχουν στέγη, τροφή, νερό, τουαλέτα και γιατρό. Να δοθεί «στο χάος μια μορφή» είπε χαρακτηριστικά.

Θα ακολουθήσουν εγκαταστάσεις μονιμότερες (σαν τον Ελαιώνα) και θα διαχωριστούν οι οικογένειες Σύρων και Αφγανών. Στη προσπάθεια θα ενταχθεί και η Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη διευκόλυνση της οποίας είναι στα σκαριά νομοθετικές ρυθμίσεις.

Για την απομάκρυνση των προσφύγων από την Ειδομένη επανέλαβε την πρότασή του ότι δηλαδή πρέπει να πεισθούν οι άνθρωποι να μετεγκατασταθούν σε άλλους χώρους με κατάλληλες συνθήκες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα