Μουζάλας:Ώς τις 15 Δεκεμβρίου οι οικίσκοι στη δομή φιλοξενίας στο Σχιστό

ӕ͔́ǓǠԏՠдĠБϊϐǠЁՋϐϕˏՠ̅ ԏ͠Ր. œٔőɊٍ əM͇ ̏ՆK`(EUROKINISSI/ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)

Έως τις 15 Δεκεμβρίου θα έχουν αντικατασταθεί με σπιτάκια όλες οι σκηνές των προσφύγων, στο στρατόπεδο του Σχιστού, δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στο πλαίσιο των εντατικών, όπως είπε, προσπαθειών για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των προσφύγων και των μεταναστών και να δημιουργηθούν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης τους.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Διαμάντως Μανωλάκου, που έκανε λόγο για άθλιες και αναξιοπρεπείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν 760 Αφγανοί πρόσφυγες ανάμεσά του 270 παιδιά, ο κ. Μουζάλας αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα, τόνισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση καταβάλλει μέσα από δύσκολες συνθήκες κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα αντιμετωπίσει.

«Δεκαπέντε Δεκεμβρίου είναι πολύ αργά. Ήδη άρχισαν οι χαμηλές θερμοκρασίες. Τα κοντέινερς έπρεπε να είναι από την αρχή εκεί, αφού ξέρατε ότι θα ήταν Αφγανοί στους οποίους δεν αναγνωρίζεται η ιδιότητα του πρόσφυγα. Παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο» ανέφερε η κ. Μανωλάκου.

«Ειδικά στο Σχιστό οι σκηνές είναι πολικού τύπου, ενώ άμεσα θα τους δοθεί και ένα ποσό για να αγοράσουν γαλότσες» είπε ο αν. υπουργός και απαντώντας στη βουλευτή του ΚΚΕ, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν κάνει ενέργειες για να βοηθήσει τους Αφγανούς πρόσφυγες να φύγουν από την Ελλάδα, και να πάνε στη χώρα που επιθυμούν να είναι ο τελικός τους προορισμός, ο κ. Μουζάλας σημείωσε: «Τα παχιά λόγια δεν βοηθούν».

«Δεν πρέπει να μπερδεύουμε τη βούληση και την επιθυμία με τις δυνατότητες. Δεν οδηγεί πουθενά. Η έννοια του πρόσφυγα καθορίζεται από τις αποφάσεις του ΟΗΕ και τη συνθήκη της Γενεύης. Εμείς διεκδικούμε να τους στείλουμε στην Ευρώπη. Για να φύγουν όμως χρειάζονται δύο. Τι φαντάζεστε δηλαδή; Την κυβέρνηση σε άσπρα άλογα να πάει να κατακτήσει τις Βρυξέλλες, την Κωνσταντινούπολη; Οι συνθήκες βελτιώνονται συνέχεια στο Σχιστό. Για τα πολιτικά προβλήματα δεν διαφωνούμε στη βούληση, αλλά στην εκτίμηση της πραγματικότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα