Μοσκοβισί:Σημαντική πρόοδος αλλά μένει δουλειά να γίνει

mosco-thumb-large

Σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις των ελληνικών αρχών με τους πιστωτές διαπιστώνει ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιέρ Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ωστόσο ότι μένει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει πριν από το κρίσιμο Eurogroup της 22ας Απριλίου, που θα λάβει χώρα στο Άμστερνταμ.

«Σημειώθηκε καλή πρόοδος τις τελευταίες ημέρες και θα πρέπει να γίνουν περισσότερα προκειμένου να φτάσουμε σε ένα σημείο, που θα επιτρέπει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» τόνισε ο κ. Μοσκοβισί σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. «Η πολιτική βούληση για μία συμφωνία υπάρχει από όλες τις πλευρές» συμπλήρωσε.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κάλεσε εκ νέου την Αθήνα να θέσει σε εφαρμογή όλες τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις. «Χρειάζεται να νομοθετηθούν όλες τις μεταρρυθμίσεις με αξιόπιστο τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη διαφωνία των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ για τους δημοσιονομικούς στόχους, σχολίασε πως το πρόγραμμα δεν μιλάει για πελόνασμα 3,5% “επί δεκαετίες”. Θέτει, όπως εξήγησε, το στόχο αυτό για το 2018 και αυτό είναι εφικτό.

Στο μνημόνιο αναφέρεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εμφανίζει πρωτογενή πλεονάσματα 0,5% 1,75% και 3,5% για το 2016, το 2017, το 2018 και έπειτα (2018 and beyond) αντίστοιχα. Όπως εξήγησε ο κ. Μοσκοβισί το “έπειτα” αναφέρεται στη διατήρηση πλεονάσματος προκειμένου η Ελλάδα να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα