Μοσκοβισί:Καμία κυβέρνηση δεν πήγε τόσο μακριά όσο ο ΣΥΡΙΖΑ

moskovisiΜε θετικά λόγια για τα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης εκφράζεται ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ενώ, απονέμοντας εύσημα στην ελληνική πλευρά για τις μεταρρυθμίσεις, προβλέπει πως δεν πρόκειται να ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015.

Σε άρθρο που δημοσίευσε στο blog του, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι τo Eurogroup της 9ης Μαΐου και η απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών να συζητήσουν για πρώτη φορά την ελάφρυνση του χρέους αποτελεί τη μεγάλη στροφή για την Ελλάδα.

Επισημαίνει ότι αυτά που είχαν συμφωνηθεί τον Αύγουστο του 2015 (μεταρρυθμίσεις από την ελληνική πλευρά, δάνειο 86 δισ. ευρώ και ελάφρυνση χρέους από τους εταίρους), τιμήθηκαν από όλες τις πλευρές.

Ο κ. Μοσκοβισί αναφέρει ακόμη ότι καμία κυβέρνηση δεν πήγε τόσο μακριά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αποφασίζοντας μέσα σε λίγους μήνες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό και στις ιδιωτικοποιήσεις. Προσθέτει ότι τώρα πρέπει αυτά να υλοποιηθούν.

Ειδικότερα για τον Πρωθυπουργό σημειώνει ότι κατάφερε να περάσει πολύ δύσκολα μέτρα πείθοντας τους Ευρωπαίους ότι σέβεται τις δεσμεύσεις του.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κάνει επίσης αναφορά στην ανεργία αλλά και στην επιβάρυνση της Ελλάδας από το προσφυγικό και υπογραμμίζει την ανάγκη επίτευξης ισορροπημένων αποφάσεων μεταξύ των Ευρωπαίων και ΔΝΤ, προκειμένου να μην προσθέσουμε, όπως σημειώνει, λιτότητα στη λιτότητα.

Σε ό,τι αφορά το χρέος σημειώνει ότι οι Ευρωπαίοι εργάζονται πάνω σε μια δέσμη μέτρων για την ελάφρυνσή του, μέσω της μείωσης του κόστους των επιτοκίων και των επιμηκύνσεων των περιόδων αποπληρωμής και χάριτος, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες, με τις προσπάθειες που κατέβαλαν, αξίζουν αυτές τις διευκολύνσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα