Μοσκοβισί:Θα στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση

moskobisiΑναφορά και στη χώρα μας έκανε μεταξύ άλλων ο επίτροπος οικονομικών θεμάτων Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα “Λα Στάμπα”.

Ο κ.Μοσκοβισί αναφερόμενος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, τόνισε “Κανείς δεν πρέπει να φοβάται ποτέ μια δημοκρατική ψήφο. Θα στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση. Θα προχωρήσουμε σε διάλογο διότι υπάρχουν κάποιες σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε σχετικά με τον ρόλο του ΔΝΤ και τις παρεμβάσεις για την βιωσιμότητα του χρέους”.

Παράλληλα,σχετικά με την πορεία που ακολουθήθηκε όσον αφορά την Ελλάδα ο κ.Μοσκοβισί είπε “Περάσαμε από μια βαθιά κρίση σε μια σημαντική και γρήγορη λύση. Όλοι οι πρωταγωνιστές, στο τέλος, συμπεριφέρθηκαν με υπεύθυνο τρόπο. Η Ελλάδα κατάλαβε ότι πρέπει να επανοικοδομηθεί η εμπιστοσύνη και τώρα υπάρχει ένα νέο πρόγραμμα με τη δυνατότητα επανεκκίνησης. Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που αναμένονται εδώ και καιρό. Θα χρειασθεί ακόμη ιδιαίτερα σκληρή δουλειά και μεγάλο αίσθημα ευθύνης για να διατηρηθεί η δυναμική αυτή”.

 

Σε ερώτηση αναφορικά με την συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο πρόγραμμα ,ο επίτροπος οικονομικών θεμάτων υπογράμμισε, “Είναι βασικής σημασίας να το πράξει. Πρόκειται για χρηματοοικονομική στήριξη και αποτελεί και τη συμμετοχή της διεθνούς οικονομικής κοινότητας. Για τους δυο αυτούς λόγους είναι μια εγγύηση, ένα στοιχείο ασφαλείας. Γι’ αυτό ελπίζω και πιστεύω ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει”.

Τέλος,ο κ.Μοσκοβισί σε ερώτηση σχετικά με τη  δυνατότητα να μπορέσει να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος με σχετική συμφωνία δήλωσε “αισιόδοξος, και στο  θέμα αυτό”, διότι, όπως τόνισε, “είναι κάτι που μπορεί να γίνει πράξη”.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα