Μοσκοβισί:« Ένα grexit θα ήταν τρομακτική αποτυχία”

moskovisi_649409387

Σε συνέντευξη που παραχώρησε  ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί σήμερα στο ΑΠΕ ΜΠΕ δήλωσε πως πλέον η ελληνική πλευρά προσέρχεται με θετικό και εποικοδομητικό τρόπο στις διαβουλεύσεις.

Ο Γάλλος Επίτροπος αναφερόμενος στο τραπεζικό ζήτημα ,δήλωσε  ότι μετά την επίτευξη συμφωνίας θα μπορούσαν να ομαλοποιηθούν τα πράγματα.Παράλληλα,σημείωσε ότι οι ως τώρα διαβουλεύσεις έχουν αποδώσει καρπούς και εκτίμησε ότι η θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων δεν είναι μακριά.

Ο κ. Μοσχοβισί απορρίπτει τις αιτιάσεις ότι οι συζητήσεις του τελευταίου πενταμήνου δεν έχουν αποδώσει τίποτε. Για το θέμα του ελληνικού χρέους λέει ότι θα τεθεί την κατάλληλη στιγμή καθώς προέχει η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και οι μεταρρυθμίσεις ωστόσο, το ζήτημα δεν απασχολεί μόνο το ΔΝΤ αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Μιλώντας για το δημοψήφισμα αναφέρει ότι οι Έλληνες δεν γύρισαν την πλάτη στην Ευρώπη και ούτε η Ευρώπη θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη στους Έλληνες, “ένα grexit θα ήταν τρομακτική αποτυχία”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα