Πέταξαν τούρτα στην επικεφαλής του Die Linke – Την κατηγορούν για ξενοφοβικές απόψεις (Βίντεο)

Στόχος ομάδας αναρχικών  έγινε η επικεφαλής του αριστερού γερμανικού κόμματος Die Linke.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίου του κόμματος στο Magdeburg της Γερμανίας μια ομάδα ακτιβιστών εισήλθε ταχύτατα στον χώρο και εκτόξευσε μία κρεμώδη τούρτα στο πρόσωπο της Sahra Wagenknecht. Αμέσως άλλα μέλη του κόμματος κάλυψαν την Wagenknecht με μπουφάν και ζακέτες, για να μην απαθανατίσουν οι κάμερες την επικεφαλής του Die Linke σε αυτή την κατάσταση.

Αν και στην αρχή οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα πίστευαν ότι την επίθεση διεξήγαγαν ακροδεξιοί, σύντομα αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για μια ομάδα αναρχικών  με την επωνυμία «μια τούρτα για τους μισανρθώπους». Οι αναρχικοί κατηγορούν την επικεφαλής του Die Linke για αντιπροσφυγικές απόψεις που προσιδιάζουν σε όσα υποστηρίζει το αντιμεταναστευτικό ακροδεξιό κίνημα PEGIDA.

Τον Ιανουάριο δηλώσεις της Wagenknecht είχαν προκαλέσει σάλο στους κόλπους του Die Linke, καθώς η επικεφαλής του αριστερού κόμματος είχε υποστηρίξει ότι πρέπει να τεθούν κάποια όρια στον αριθμό των προσφύγων που μπορεί να φιλοξενήσει η Γερμανία, ισχυριζόμενη παράλληλα ότι οι μετανάστες δεν μεταχειρίζονται σωστά τα δικαιώματα που τους παρέχονται από το γερμανικό κράτος.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα