Μητσοτάκης:Δεν θα ανεχτούμε παιχνίδια με τη δικαιοσύνη

Κ-Μητσοτάκης-735x400Η Νέα Δημοκρατία, υπηρετεί την συνταγματική τάξη, στηρίζει τους δικαστικούς λειτουργούς και δεν θα ανεχτεί παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη, διεμήνυσε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων, Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ, Διοικητικών Δικαστών, Εισαγγελέων Ελλάδας, Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και της Ένωσης  Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να στηρίζει τους δικαστές και τους εισαγγελείς και να μην παρεμβαίνει στο έργο τους, ώστε με τη σειρά τους να επιτελούν με ταχύτητα και συνέπεια το κρίσιμο λειτούργημά τους».

Υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί ή να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, υποστήριξε ότι «δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς, σε διάρκεια και ένταση, κρίσης στη Δικαιοσύνη, μια απαράδεκτη κατάσταση την οποία προσφάτως παραδέχτηκε και ο αρμόδιος Υπουργός και την οποία η Νέα Δημοκρατία, με σειρά ενεργειών της, έχει αναδείξει στη Βουλή των Ελλήνων».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, για να βγει η χώρα από την κρίση, χρειαζόμαστε επενδύσεις και ανάπτυξη, διότι ανάπτυξη χωρίς ανεξάρτητη και αποτελεσματική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα