Με τη συμμετοχή τρακτέρ η σημερινή απεργιακή πορεία στη Λάρισα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα σήμερα στο πλαίσιο της πανεργατικής απεργίας στην οποία καλούσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Με τη παρουσία αγροτών και τρακτέρ πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με την ανταπόκριση των εργαζομένων στη συγκέντρωση να είναι μαζική, ενώ χαμηλή συμμετοχή εργαζομένων υπήρξε στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ.

Στη συγκέντρωση του ΕΚΛ, στη κεντρική πλατεία της πόλης, μίλησαν ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Λάρισας Δημήτρης Παληογιάννης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Γιώργος Τσιαπλές. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Πάρις Λιόλιος ο οποίος τόνισε πως «ο χειμώνας θα είναι ακόμα πιο δύσκολος για τους εργαζόμενους», ενώ σχετικά με τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης για το 2017 επεσήμανε πως «είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των μεγαλοεπιχειρηματιών και επιβάλλει 2.5 δισ. φόρους στο λαό».

Την θέση του πως ετοιμάζονται νέα μέτρα στις εργασιακές σχέσεις, τόνισε ο γραμματέας του ΕΚΛ, περιγράφοντας πως οι «βιομήχανοι, τραπεζίτες και πολυεθνικές, απαιτούν την απελευθέρωση των απολύσεων, την μείωση του κατώτατου μισθού, την επικράτηση των ατομικών συμβάσεων, αλλά και την δυνατότητα της εργοδοσίας στην ανταπεργία». Από τη πλευρά του ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Παπαποστόλου από το βήμα της συγκέντρωσης στη πλατεία Ταχυδρομείου επιτέθηκε στη κυβέρνηση, λέγοντας πως «βρίσκεται προσηλωμένη στις μνημονιακές πολιτικές» ενώ στην ομιλία του επικεντρώθηκε και στον προϋπολογισμό για το 2017 τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο προϋπολογισμός προβλέπει νέα φορολογικά μέτρα τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ και περικοπές κρατικών δαπανών 1,5 δισ. ευρώ».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα