Με ομιλία του Αλ.Τσίπρα ξεκινούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

84994449eb-630x330

Αρχίζει το απόγευμα της Δευτέρας στις 19:30, στην Ολομέλεια της Βουλής η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης,με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η συζήτηση θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Δευτέρας μόνος ομιλητής θα είναι ο πρωθυπουργός. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα μιλήσουν οι υπουργοί και βουλευτές.Η διαδικασία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οπότε η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Νωρίτερα, θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην γοργή εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους εταίρους, με στόχο την έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους, δεδομένου ότι η συζήτηση για το χρέος θα αρχίσει μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επισημάνει τα σημεία στα οποία η κυβέρνηση θα δώσει έμφαση, προκειμένου να ελαφρύνει τις συνέπειες του μνημονίου για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα