Με λευκές μάσκες ενάντια στο “μαύρο” των συρματοπλεγμάτων

ΛΕΥΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣΦορώντας λευκές μάσκες στο πρόσωπό τους και κρατώντας ο καθένας και μία σημαία της χώρας που θα συμμετέχει στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, εθελοντές του «Δικτύου για τα δικαιώματα των Προσφύγων και των Μεταναστών της Διεθνούς Αμνηστίας» προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος, αντιδρώντας στα κλειστά σύνορα και διαμαρτυρόμενοι για το δράμα των προσφύγων.

Με φόντο τη Βουλή και “αποκλεισμένοι” σε ένα συρματόπλεγμα που συμβολίζει τα κλειστά σύνορα, ζήτησαν να σεβαστεί η Ευρώπη τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών.

Όπως τόνισε εθελόντρια του «Δικτύου» στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «φορέσαμε αυτές τις λευκές μάσκες γιατί συμβολίζουν την αδιαφορία των Ευρωπαίων. Πρέπει να μην ξεχάσουμε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ρισκάρει τη ζωή τους και τώρα ζούνε κάτω από άθλιες συνθήκες. Υπάρχει ανάγκη για ανοιχτές, ασφαλείς και νόμιμες διαδρομές προς την Ευρώπη και προς τις χώρες στις οποίες θέλουν να φτάσουν. Δεν πρέπει να τους κλείσουμε το δρόμο».

Η διαμαρτυρία τράβηξε την προσοχή των περαστικών που βρέθηκαν νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Μάλιστα, πολλοί έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό των ακτιβιστών και να συμμετάσχουν κι οι ίδιοι στην δράση των εθελοντών του «Δικτύου για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και των Μεταναστών».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα