Με “διακοπές” συνεχίζονται οι συνομιλίες με τους δανειστές

tsakalotos-stathakisΟι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, με το οικονομικό επιτελείο να διακόπτει προσωρινά με τους δανειστές τις συζητήσεις  για το θέμα των «κόκκινων» δανείων, ούτως ώστε να αποσυμπιεστεί η κατάσταση με την παρέμβαση και του Πρωθυπουργού,καθώς οι δανειστές επιμένουν σε  επώδυνες προτάσεις.

Έτσι,ο υπ. Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος μαζί με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ κ. Γιώργο Χουλιαράκη αποχώρησαν από την διαπραγμάτευση και μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου γίνεται απολογισμός των έως τώρα συζητήσεων και σχεδιασμός των επόμενων κινήσεων.

Η συνάντηση των Ευ. Τσακαλώτου και Γ. Σταθάκη με τους επικεφαλής των θεσμών, ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι με σκοπό να κλείσει η συμφωνία εντός ολίγων ορών έτσι ώστε να να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση τόσο της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ όσο και των 10 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Νωρίτερα ωστόσο,με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλούμ χαιρέτιζε κατ’ αρχήν την πρόοδο που επιτεύχθηκε σε μια σειρά από ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης όπως οι αλλαγές στις 100 δόσεις, τα ισοδύναμα για να μην επιβληθεί ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, τις αλλαγές στην διοίκηση του ΤΧΣ και των τραπεζών και τις τιμές των γενόσημων φαρμάκων.

Ανακοίνωσε όμως και την αναβολή της συνεδρίασης της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης για την Τρίτη και ανάλογα με την πρόοδο των συνομιλιών για την διευθέτηση του θέματος των «κόκκινων» δανείων .

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα