Μεϊμαράκης για Τσίπρα: Ο τύπος την κοπανάει

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πειστικά γιατί ο κ. Τσίπρας μας πάει σε εκλογές, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ενώ τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας του φαίνεται «αμετανόητος».

Όπως ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, το Σύνταγμα δεν είναι «λάστιχο» και πρέπει να εφαρμόζονται οι διατάξεις.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι εκλογές γίνονται δίχως να έχουν χρόνο να ενημερωθούν οι πολίτες.

«Οι εντολές δίνονται και για να εκτονωθεί η ένταση» σχολίασε και καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι δεν μπορεί να βρει «δικαιολογίες, γιατί μας πηγαίνει στις εκλογές».

«Τι έρχεται να πει; Ότι θα αλλάξει το μνημόνιο που υπέγραψε; Στο τέλος θα γίνει αντιμνημονιακός» υπογράμμισε και έκανε λόγο στήριξη άνευ προηγουμένου της προηγούμενης Βουλής στον Πρωθυπουργό, σε βαθμό που θα μπορούσε να γίνει «εθνικός ηγέτης».

«Είχε την στήριξή μας για να μην κάνει εκλογές», συμπλήρωσε και παρατήρησε ότι αρχηγοί τριών κομμάτων εξήγησαν στον κ. Τσίπρα ότι απαιτείται σταθερότητα και όχι εκλογές.

«Είναι δυνατόν την τετραετή θητεία να την κάνει σε έξι μήνες;», διερωτήθηκε και σχολίασε πως «θεωρεί πως η Ελλάδα είναι Κουμουνδούρου, για να λύσει τα εσωκομματικά του».

Ο κ. Μεϊμαράκης στάθηκε στην ανάγκη να αλλάξει για λίγους έστω μήνες ο ΦΠΑ 23% στην Παιδεία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα έλεγε ψέματα, ενώ είχε αποφασίσει τις εκλογές από τις 12 Ιουλίου.

Αναφερόμενος στο μνημόνιο, σημείωσε ότι δεσμεύει τις επόμενες κυβερνήσεις, αλλά εξήγησε ότι η Νέα Δημοκρατία σε συνεννόηση με τους δανειστές θα προσπαθήσει να προχωρήσει σε βελτιώσεις.

Σε ο,τι αφορά τις εκλογές, προανήγγειλε ότι η Ν.Δ. θα κάνει «ό,τι πει ο λαός», ενώ διευκρίνισε ότι η Συγγρού είναι υπέρ της «συνεργασίας με μακροπρόθεσμο πρόγραμμα».

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για «φτηνιάρικα ψέματα» και αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα, του καταλόγισε ότι «την κοπανάει», γιατί, όπως εκτίμησε, δεν θέλει να εφαρμόσει το μνημόνιο που έφερε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα