Μεϊμαράκης:«Οφείλουμε να βρούμε τη λιγότερο επώδυνη λύση»

ImageHandler

Ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε δηλώσεις του λίγη ώρα αφότου έλαβε την διερευνητική εντολή από τον ΠτΔ εξέφρασε την επιθυμία του να  συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής για να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Συγκεκριμένα ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε «Θα επισκεφθώ την πρόεδρο της Βουλής ώστε να τη ρωτήσω για τη δύναμη των κομμάτων και να την παροτρύνω να κάνει συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων. Να δούμε αν μπορούμε να βρούμε μία σοβαρή λύση ώστε να αποφύγουμε όλα τα αρνητικά που μπορεί να προκαλέσει η εκλογική διαδικασία η οποία κατά τη γνώμη μου δεν βοηθάει σε τίποτε»ενώ πρόσθεσε «Ανεξάρτητα από το τι μας χωρίζει οφείλουμε να βρούμε τη λιγότερο επώδυνη λύση»τονίζοντας πως η πρόεδρος της Βουλής ως τρίτος πολιτειακός παράγοντας οφείλει να έχει άποψη«Μπορούμε και να συζητάμε, μπορούμε να πετύχουμε και τη μεγάλη εθνική συνεννόηση», συνέχισε ενώ ερωτηθείς εάν θα εξαντλήσει τις τρεις ημέρες στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής απάντησε «μπορεί ναι, μπορεί και όχι».

Παράλληλα,ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων εκπροσωπούν το σύνολο των βουλευτών τους, αλλά αυτή τη στιγμή και οι βουλευτές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εκφρασθούν δημοσίως. «Προσπαθούμε να βρούμε λύση, δεν είναι πρόσκληση σε αποστασία -όπως είπαν πολλοί- οφείλουμε να ψάξουμε να βρούμε λύσεις», επανέλαβε.

Επιπλέον,είπε πως στις προθέσεις του είναι να καλέσει τον κ. Τσίπρα στο γραφείο του και να συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, ενώ ξεκαθάρισε πως η Ν.Δ. δεν θέτει ζήτημα προσώπων. Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με πρωθυπουργό που θα προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ερωτηθείς για το πρόσωπο του Γ. Δραγασάκη είπε: «Ο κ. Δραγασάκης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που μπορεί να τον εμπιστευθεί η πλειοψηφία της Βουλής και της κοινωνίας».

Τέλος,συμπλήρωσε ότι «δεν πρέπει να ξεχνά η κυβέρνηση ότι είναι υπηρεσιακή από χθες». «Είναι στο μικροσκόπιο όλων μας και να προσέξει πάρα πολύ».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα