Μεξικό:Βίντεο απο τις άγριες συμπλοκές κατά την πρώτη επέτειο από την εξαφάνιση των 43 φοιτητών

mex1Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και κατασταλτικών δυνάμεων ξέσπασαν στο Μεξικό, κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων για την συμπλήρωση ενός έτους από την εξαφάνιση των 43 φοιτητών.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν την Πλατεία Ζοκάλο,μια από της μεγαλύτερες του κόσμου, διαμαρτυρόμενοι στο πλευρό των γονιών των 43 αγνοούμενων φοιτητών, στην πρώτη επέτειο από την εξαφάνισή τους.

mex2

mex3

 

 

 

 

 

«Τους απήγαγαν ζωντανούς, τους θέλουμε ζωντανούς!», φώναζαν οι διαδηλωτές που συμμετείχαν σε αυτή την «πορεία αγανάκτησης», η οποία ξεκίνησε από την προεδρική κατοικία στο Λος Πίνος και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Σοκάλο στο ιστορικό κέντρο του Μεξικού.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις πολλών συλληφθέντων που φέρονται να συμμετείχαν στην εξαφάνιση των νέων,οι 43 αγνοούμενοι φοιτητές δέχθηκαν επίθεση τη νύχτα της 26ης προς την 27η Σεπτεμβρίου από διεφθαρμένους αστυνομικούς στην Ιγουάλα της πολιτείας Γκερέρο πριν παραδοθούν σε μέλη της συμμορίας Guerreros Unidos υπό την υποκίνηση του δημάρχου της πόλης. Στη συνέχεια δολοφονήθηκαν όλοι και τα πτώματά τους κάηκαν και πετάχθηκαν σε ένα ποτάμι

Video:

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα