Μεξικό:Ένας δημοσιογράφος έπεσε νεκρός από σφαίρες στην πολιτεία Βερακρούζ

20150107-MEXICO-CORPSES-700x267

Ένας δημοσιογράφος έπεσε νεκρός από σφαίρες στην πολιτεία Βερακρούζ του ανατολικού Μεξικού, μια από τις πλέον επικίνδυνες για τους εργαζόμενους στα μεξικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μανουέλ Τόρες, ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου Azteca, δολοφονήθηκε στην πόλη Πόσα Ρίκα, 300 χλμ. από την πρωτεύουσα. Εργαζόταν επίσης για τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Noticias MT και συνεργαζόταν με τον δήμο της Πόσα Ρίκα.

Ο εισαγγελέας της Βερακρούζ ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για τη δολοφονία του Τόρες, αναφερόμενος μόνο στην ιδιότητα του ως συνεργάτη του δήμου.

Η πολιτειακή επιτροπή για την προστασία των δημοσιογράφων (CEAPP), που έχει συστήσει η κυβέρνηση της Βερακρούζ αλλά λειτουργεί αυτόνομα, καταδίκασε «έντονα τον φόνο του δημοσιογράφου» καλώντας να διεξαχθεί μια σε βάθος, «σοβαρή» έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σημειωτέον ότι οι πολιτείες Γκερέρο, Οαχάκα και Βερακρούζ θεωρούνται οι πιο επικίνδυνες για τους δημοσιογράφους στο Μεξικό. Από το 2010 στη Βερακρούζ έχουν δολοφονηθεί 18 δημοσιογράφοι, σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης της ελευθερίας της έκφρασης Artículo 19.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, από την αρχή της χρονιάς ως την 5η Μαΐου είχαν δολοφονηθεί 5 δημοσιογράφοι στο Μεξικό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα