Μείωση των μεταναστευτικών ροών από Λιβύη επιθυμεί η Ιταλία

libya-italy_3202591bΣτον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών από τη Λιβύη προσβλέπει η Ιταλία, ελπίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας της χώρας θα καταφέρει να ελέγξει τα σύνορα ώστε να περιορίσει τις ροές από τα βόρεια και τα νότια, όπως τόνισε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, προσθέτοντας ότι η Ρώμη είναι έτοιμη να βοηθήσει τη Λιβύη με όποιον τρόπο μπορεί.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας επισκέφθηκαν το Σάββατο την Τρίπολη για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στη νέα κυβέρνηση και δήλωσε ότι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στην εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας της Λιβύης, αν τους ζητηθεί.
«Ελπίζουμε ότι η Λιβύη θα κλείσει τόσο τα βόρεια σύνορά της απ’ όπου φεύγουν (οι μετανάστες) για να έρθουν εδώ αλλά και τα νότια σύνορα απ’ όπου μπαίνουν άνθρωποι από περιοχές όπως είναι το Κέρας της Αφρικής» με σκοπό να φτάσουν στην Ευρώπη, δήλωσε ο κ. Αλφάνο μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Sky TG24.
Σύμφωνα με τον κ. Αλφάνο, το 90% των μεταναστών που φτάνουν στην Ιταλία έχουν αναχωρήσει από τη Λιβύη. Η Ρώμη έχει προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να παρασχεθεί οικονομική στήριξη σε αφρικανικές χώρες σε αντάλλαγμα για τη βοήθειά τους στον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.
Ο Ιταλός υπουργός είπε ότι θα συναντηθεί σύντομα με τον Λίβυο ομόλογό του και θα του πει ότι η Ρώμη «είναι έτοιμη να παράσχει τη βοήθεια και τη συνεργασία της».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα