Μαχητές του ISIS καθ’ οδόν προς την Ευρώπη για νέα χτυπήματα

isislibyasirteparadeΗ αστυνομία του Βελγίου έχει ενημερωθεί για μια ομάδα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, η οποία έφυγε πρόσφατα από τη Συρία, είναι καθ’ οδόν προς την Ευρώπη και σχεδιάζει επιθέσεις στο Βέλγιο και τη Γαλλία, όπως αποκάλυψε την Τετάρτη μια πηγή που σχετίζεται με τις υπηρεσίες ασφαλείας του Βελγίου.
Το κέντρο διαχείρισης κρίσεων της χώρας, το οποίο είναι υπεύθυνο για τον συντονισμό των μέτρων ασφαλείας, δήλωσε ότι ήδη έχουν ενημερωθεί όλες οι αστυνομικές δυνάμεις του Βελγίου αλλά δεν υπάρχουν, επί του παρόντος, σχέδια για την αύξηση του επιπέδου ασφάλειας στο μέγιστο βαθμό, κάτι που θα σήμαινε ότι επίκειται επίθεση.
Πηγή στο υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανέφερε ότι οι βελγικές αρχές έχουν διαβιβάσει έγγραφο στους Γάλλους συναδέλφους τους, οι οποίοι το χαρακτήρισαν ως ειδοποίηση. “Γνωρίζουμε ότι η απειλή είναι πολύ μεγάλη. Εξετάζουμε όλα τα στοιχεία, είμαστε σε επιφυλακή”, δήλωσε η πηγή.
Η εφημερίδα Derniere Heure ανέφερε ότι η ειδοποίηση από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Βελγίου κάνει λόγο για μια ομάδα “που έφυγε από τη Συρία πριν από περίπου 10 μέρες με στόχο να φτάσει στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας και Ελλάδας με βάρκα, χωρίς διαβατήρια”.
Η πηγή στην υπηρεσία ασφαλείας του Βελγίου επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της ειδοποίησης. Η βελγική ομοσπονδιακή αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει ενώ η γαλλική πηγή δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι μαχητές ήταν οπλισμένοι και επρόκειτο να χωριστούν σε δύο υπο-ομάδες, με σκοπό να κάνουν επιθέσεις η μία στο Βέλγιο και η άλλη στη Γαλλία. Πιθανοί στόχοι στο Βέλγιο είναι, μεταξύ άλλων, εμπορικό κέντρο, κατάστημα fast food και αστυνομικό τμήμα. Στη Γαλλία, στην οποία βρίσκεται σε εξέλιξη το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, δεν αναφέρονται συγκεκριμένοι στόχοι.
Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα