Μαυροβούνιο:Προειδοποίηση στην αντιπολίτευση για την απομάκρυνση διαδηλωτών έξω από τη Βουλή

374

Η αντιπολιτευόμενη συμμαχία “Δημοκρατικό Μέτωπο”, η οποία διοργανώνει εδώ και 11 μέρες καθημερινές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Μαυροβούνιο, έλαβε εντολή να απομακρύνει την εξέδρα και τις σκηνές που έχουν στηθεί έξω από το κτίριο της Βουλής, στο κέντρο της πρωτεύουσας, Ποντγκόριτσας.

Η δημοτική αρχή της Ποντγκόριτσας προειδοποίησε τους διοργανωτές των διαδηλώσεων ότι σήμερα το πρωί πρέπει να απομακρύνουν τις σκηνές και την εξέδρα από την κεντρική λεωφόρο της πόλης “Σβέτογκ Πέτρα Τσέτινσκογκ” και να μεταφερθούν στο πάρκο απέναντι από τη Βουλή και ότι αν δεν το κάνουν, θα αναλάβει δράση η δημοτική αστυνομία.

Εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Μετώπου, στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, διεμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τις διαδηλώσεις και ότι οι βουλευτές του θα αναμένουν τη δημοτική αστυνομία έξω από τη Βουλή.

Το “Δημοκρατικό Μέτωπο” διοργανώνει από τις 27 Σεπτεμβρίου διαμαρτυρίες με αιτήματα την παραίτηση του πρωθυπουργού, Μίλο Τζουκάνοβιτς και τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία θα προετοιμάσει βουλευτικές εκλογές.

“Απευθύνω έκκληση στους διοργανωτές των διαδηλώσεων να ελευθερώσουν την κεντρική λεωφόρο και να μεταφερθούν απέναντι από τη Βουλή” δήλωσε ο δήμαρχος Σλάβολιουμπ Στιέποβιτς.

Όπως εξήγησε, τις προηγούμενες δέκα μέρες η δημοτική αρχή της Ποντγκόριτσας δέχθηκε τεράστιο αριθμό καταγγελιών από κατοίκους της πρωτεύουσας, οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης στη συγκεκριμένη οδό.

“Το Δημοκρατικό Μέτωπο θα συνεχίσει να διαμαρτύρεται έξω από το κτίριο της Βουλής” είπε ο βουλευτής της αντιπολιτευόμενη συμμαχίας, Πρέντραγκ Μπουλάτοβιτς.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα