Μαξίμου: Στο επίκεντρο αξιολόγηση και προσφυγικό

megaro-maksimou-ktirio-arxeiouΤρεις διαφορετικές συσκέψεις με συνεργάτες του είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αντικείμενο τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου, με έμφαση στο προσφυγικό, το κλείσιμο – εντός Σεπτεμβρίου – των εκκρεμοτήτων για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ και τις τηλεοπτικές άδειες, ο διαγωνισμός για τις οποίες θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη.
Ειδικότερα για τα προαπαιτούμενα που απομένουν από την πρώτη αξιολόγηση το Μαξίμου έχει λάβει διπλό μήνυμα από τις τράπεζες και την αγορά ότι τυχόν καθυστερήσεις θα επιβαρύνουν το κλίμα στην ελληνική οικονομία, κάτι που και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν επιθυμεί και έχει διαμηνύσει στους συνεργάτες του να κλείσουν εντός του Σεπτεμβρίου οι εκκρεμότητες.
Για τη ΔΕΘ και παρά τα όσα γράφονται ο κ. Τσίπρας δεν θα προχωρήσει σε εξαγγελίες και λόγω της χρονικής συγκυρίας, αφού λίγες ημέρες μετά θα εκκινήσει η δεύτερη αξιολόγηση με βασικό μενού τις αλλαγές στην εργασιακή νομοθεσία και ουδείς στο Μαξίμου επιθυμεί σε αυτήν τη φάση να επιδοθεί σε ανεδαφικές υποσχέσεις. Το βασικό ζητούμενο, σημειώνει συνεργάτης του Πρωθυπουργού, είναι «να πείσουμε τον κόσμο ότι οι θυσίες του αυτήν τη φορά δεν πάνε χαμένες και σύντομα η χώρα θα επιστρέψει στην ομαλότητα». Ψηλά στην ατζέντα του Πρωθυπουργού βρίσκονται εν όψει ΔΕΘ και οι εξελίξεις στο μέτωπο της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής, κυρίως του μεγάλου πλούτου, αλλά και στο μέτωπο της διαφθοράς.
Χθες, σε μία άλλη εξέλιξη ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ επιβεβαίωσε ότι ο Φρανσουά Ολάντ αποδέχθηκε την πρόσκληση Τσίπρα και θα δώσει το «παρών» στις αρχές Σεπτεμβρίου στη σύνοδο των χωρών της Νότιας Ευρώπης, στην Αθήνα.
Μάλιστα τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητα συγκεκριμένο πλαίσιο για τα προς συζήτηση θέματα στην συνάντηση του «club Med».
Τέλος, στο μέτωπο του προσφυγικού, όπου στο Μαξίμου υπάρχει μεγάλη ανησυχία, σήμερα και αύριο θα βρίσκεται στην Αθήνα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι. Στις 11.00 ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, θα δώσει συνέντευξη Τύπου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας προκαταγραφής. Ο κ. Γκράντι θα συναντηθεί και με τον Πρωθυπουργό.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα