Μαξίμου:Το αργότερο έως την Πέμπτη η ψήφιση των μέτρων μετά ανασχηματισμός κυβέρνησης

αρχείο λήψης (7)

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το πολυνομοσχέδιο με τα άρθρα πρέπει να έχει ψηφιστεί το αργότερο έως την Πέμπτη το πρωί ενώ αναφέρουν ότι οι υπογραφές των αρμόδιων για το πολυνομοσχέδιο υπουργών έχουν ήδη μπει.

Επιπλέον εκτιμούν ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα (ανασχηματισμός) θα πραγματοποιηθούν μετά την ψήφιση, πιθανόν την Πέμπτη. Συγκεκριμένα όσον αφορά τον ανασχηματισμό η εκτίμηση είναι ότι δεν θα πρόκειται μόνο για αλλαγές που θα αφορούν υπουργούς που διαφωνούν με τη συμφωνία, αλλά θα είναι ένας πιο ευρύς ανασχηματισμός που θα αφορά την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης.

Παράλληλα στο Μαξίμου απορρίπτουν το ενδεχόμενο να αλλάξει η κομματική σύνθεση της κυβέρνησης, και υπογραμμίζουν  ότι ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί ηθική και υπεύθυνη στάση να αφήσει τη θέση του από τη στιγμή που έφερε τη συμφωνία.Ένας ακόμη λόγος ως προς αυτό, όπως αναφέρουν, είναι και το γεγονός πως ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι ο κόσμος δεν θέλει να δει να εμπλέκονται στην κυβέρνηση δυνάμεις και πρόσωπα του παλαιού πολιτικού συστήματος. Συνεπώς, τονίζουν, η κυβέρνηση προχωρά με την υπάρχουσα μορφή της (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και δεν θα υπάρξει αλλαγή του χαρακτήρα της.

Τέλος ,σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ  ως προς το ζήτημα, η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα