Μαξίμου:Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από τη ΝΔ που έχει κάνει την εθελοδουλία ιδεολογία

maksimoupame-kanonika-to-programma-tis-thessalonikis.w_l

Σε σχόλιο προχώρησε το Μαξίμου αναφορικά με την ανακοίνωση της ΝΔ για  την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ειδική σύνοδο του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα,το  Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει «Η Νέα Δημοκρατία εξανίσταται γιατί ο Αλ. Τσίπρας διεθνοποιεί το θέμα του χρέους και της απομείωσής του, μέσω της διαπραγμάτευσης. Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από ένα κόμμα που έχει κάνει την εθελοδουλία, ιδεολογία του. »

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

Για φτηνό, επικοινωνιακό εσωτερικής κατανάλωσης «τρικ» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ειδική σύνοδο του ΟΗΕ

«Πέρα από τις “επικοινωνιακές πιρουέτες” του κ. Τσίπρα υπάρχει και η ουσία» λέει η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζοντας τις αναφορές του πρωθυπουργού στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης μέχρι το 2030 και στο θέμα του χρέους.

Η Ν.Δ. αναρωτιέται «εάν δεν γνωρίζει ο πρωθυπουργός ότι όλα τα άλλα κράτη μέλη της Ευρωζώνης θεωρούν πως ο ΟΗΕ δεν είναι το κατάλληλο forum για να διευθετεί τέτοια πολύπλοκα χρηματοοικονομικά και δημοσιονομικά ζητήματα, όπως η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους».

Στη σχετική ανακοίνωση το κόμμα αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός στις 12 Ιουλίου «υπέγραψε δήλωση της συνόδου κορυφής για το ευρώ, σύμφωνα με την οποία αποκλείεται κούρεμα του χρέους» και σημειώνει:.

«Δεν γνωρίζει ότι το ΔΝΤ και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας σε επίπεδο ΕΕ-Ευρωζώνης παίζουν αυτόν τον ρόλο; Δεν γνωρίζει θεσμική ιδιαιτερότητα της Ευρωζώνης ως μίας οικονομικής και νομισματικής ένωσης σε περιφερειακό επίπεδο και της ΕΚΤ; Δεν γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού δημοσίου χρέους βρίσκεται στα χέρια “επίσημων πιστωτών”, δηλαδή των εταίρων μας σε ΕΕ και ΔΝΤ; Επιτέλους, αγνοεί ακόμη και αυτά που υπέγραψε;» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Τελικά, ο κ. Τσίπρας άλλα λέει, άλλα υπογράφει και άλλα κάνει, επιτείνοντας τη σύγχυση και την αβεβαιότητα και παρατείνοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης. Η διγλωσσία του κ. Τσίπρα βλάπτει σοβαρά τη χώρα».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα