Μέρκελ:Υπάρχει ανάγκη για «περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη»

Την ανάγκη για «περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη» υποστήριξε χθες από το Βέλγιο η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel.

Σε ομιλία που εκφώνησε κατά την τελετή ανακήρυξής της ως επίτιμης διδάκτορος από τα Πανεπιστήμια της Λoυβαίνης και της Γάνδης η γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει να περιμένει ότι άλλοι θα εξακολουθούν να λύνουν τα προβλήματα στην γειτονιά της».

Εξάλλου στο σημερινό κύριο άρθρο της η εφημεριδα De Morgen καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η γερμανίδα καγκελάριος σίγουρα αξίζει την τιμή της αναγόρευσής της σε επίτιμη διδάκτορα από τα δύο βελγικά πανεπιστήμια στο βαθμό που με την συνεπή και γενναία στάση της ‘ανοιχτών συνόρων’ στο προσφυγικό έχει καταφέρει να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρωτοπορία των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών. Με τη σειρά της η De Tijd προτιμά να επικεντρωθεί στην αποστροφή εκείνη της ομιλίας της όπου η γερμανίδα καγκελάριος εφιστά την προσοχή στους κινδύνους «από μια ακινησία και οπισθοδρόμηση της Ευρώπης την στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα